Οι Ο.Π.Κ.Ε. πάνε Ζάκυνθο για σαιζόν.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Μόνο με τις ενισχύσεις από τις ΟΠΚΕ γειτονικών νομών θα ολοκληρώσει τη θερινή σεζόν η Ζάκυνθος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων. Επιπλέον ενισχύσεις δεν αναμένονται άμεσα αν και οι ανάγκες παραμένουν. Αυτή είναι η νεότερη ενημέρωση για ό,τι αναμένεται από θέμα επικουρίας στην αστυνόμευση του νησιού.

Όπως είναι γνωστό, μετά το τραγικό περιστατικό της άγριας δολοφονίας του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, Bakari Henderson, σε νυχτερινό κέντρο του Λαγανά, τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις της Ζακύνθου συνδράμουν ολιγομελή αποσπάσματα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) από κοντινούς νομούς της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Ηδη, από τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το φονικό, οι ομάδες αυτές που αποτελούνται από 3 – 5 άτομα, συνεπικουρούν τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Ζακύνθου, με συνεχείς περιπολίες κυρίως στο Λαγανά και ιδιαίτερα στον κεντρικό δρόμο όπου σημειώνονται και τα περισσότερα και σοβαρότερα περιστατικά παραβατικότητας.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τη δολοφονία του 22χρονου ήρθαν στο νησί αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από την Κέρκυρα και στη συνέχεια από την Αχαΐα. Όπως λέει στην ΗΜΕΡΑ ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου, Παναγιώτης Λιβέρης, αυτό το διάστημα έχουν μεταβεί στη Ζάκυνθο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από το Νομό Ηλείας.

Την ίδια στιγμή ωστόσο ανακοινώθηκε πως η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς ενισχύθηκε με εννέα αστυνομικούς, όπως συνάγεται από τις μέχρι τώρα μεταθέσεις, ενώ γίνεται γνωστό ότι θα αναμένονται και έκτακτες μεταθέσεις το μήνα Σεπτέμβριο. Οι εννέα αστυνομικοί θα στελεχώσουν υπηρεσίες και τμήματα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Τα αποτελέσματα
Οι πρώτες ενδείξεις, τουλάχιστον από τα αποτελέσματα στο Λαγανά, δείχνουν ότι η αστυνόμευση είναι σε ικανοποιητικό βαθμό αποτελεσματική, αφού συνδυάζεται όμως και με άλλους ελέγχους, π.χ. οικονομικούς.

Όπως εξηγούν κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, μόνον ο συνδυασμός ελέγχων από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, μπορεί να αποδώσει και μάλιστα όταν οι έλεγχοι αυτοί γίνονται συνεχώς και η παρουσία των υπαλλήλων κάθε αρχής και υπηρεσίας γίνεται σε καθημερινή βάση, με ικανούς αριθμούς και με συνδυαστικές δράσεις. Αυτό φαίνεται στην πράξη και επιβεβαιώθηκε το τελευταίο διάστημα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν σημειώθηκαν συμβάντα στα οποία επενέβη η αστυνομία.

Φάνηκε ωστόσο πως οι συνδυασμένες δράσεις αποδίδουν πάντα καρπούς. Το θέμα είναι αν θα συνεχιστούν οι συντονισμένες αυτές ενέργειες ή θα σταματήσουν μόλις παρέλθει ο μεγάλος ντόρος της υπόθεσης που έφερε για μία ακόμη φορά το νησί μας και πάλι στην επικαιρότητα, για αρνητικούς λόγους.

Πηγή ➤ imerazante

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου