Εχεις κινητό ή τάμπλετ ετοιμάσου για χαράτσι...

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Δεν εξαιρούνται -όπως τελικά φαίνεται- τα smartphones από τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και επιβάλλει φόρο σε υπολογιστές, εκτυπωτές, τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές, tablet, scanners, κτλ σε ποσοστό 2% έως 6% επί της αξίας του προϊόντος.

Τα δικαιώματα αυτά -που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ- θα συλλέγονται και αποδίδονται στους πνευματικούς δημιουργούς της χώρας.

Το θέμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «Καθημερινή», αποκτά νέα διάσταση μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Κομισιόν όσο και από το γεγονός πως παρά τα όσα είχαν αρχικά ειιπωθεί, τα «έξυπνα» κινητά δεν εξαιρούνται τελικά από τον φόρο του 2%.



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου