ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - Σκάφος του Λιμενικού Σώματος άνοιξε ΠΥΡ εναντίον Τουρκικού πλοίου που παραβίασε τα Εθνικά μας Χωρικά Υδατα.(Φωτό).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο σε σκάφος του λιμενικού από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να υπάρξει προειδοποιητική βολή σε ασφαλές σημείο του πλοίου από το πλήρωμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ονομάζεται «act» και υπήρχαν στοιχεία ότι μετέφερε κάτι ύποπτο. Ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου, με σημαία Τουρκίας, αρνήθηκε να οδηγήσει το πλοίο σύμφωνα με τις υποδείξεις των λιμενικών στο λιμάνι της Ρόδου, ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.


Η ελληνική ακτοφυλακή έχει ενημερώσει για το συμβάν τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, η Ελληνική ακτοφυλακή γάζωσε με 16 σφαίρες το τουρκικό φορτηγό πλοίο "M/V ACT" στα ανοιχτά της Ρόδου την ώρα που αυτό κατευθυνόταν στον Κόλπο του İzmit από το νότιο λιμάνι του İskenderun.

Η Ελληνική Ακτοφυλακή έδωσε εντολή στο πλοίο να προσεγγίσει το Ελληνικό λιμάνι από διεθνή ύδατα. Όμως ο Καπετάνιος του τουρκικού φορτηγού πλοίου αρνήθηκε να υπακούσει και ενημέρωσε την τουρκική πλευρά για την εξέλιξη της κατάστασης.

Τότε η Ελληνική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση του πλοίου καθώς αυτό κατευθυνόταν προς τουρκικά χωρικά ύδατα.

Προφανώς έχουμε νέο στημένο σκηνικό έντασης.

Το συμβάν αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Πηγή ➤ enikos-kathimerini

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου