Φρίκη στην Ιταλία από τον ομαδικό βιασμό 26χρονης και τον ξυλοδαρμό του φίλου της από μετανάστες.

elas_lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο αναπληρωτής του υπουργείου, ο Πάτρικ Τζάκι, προχώρησε σε οργισμένη ανάρτηση στο Twitter γράφοντας ότι οι δράστες θα πρέπει να λάβουν την αυστηρότερη των ποινών, αυτή της θανατικής ποινής.

Την απόλυτη φρίκη έζησε ζευγάρι Πολωνών τουριστών στην Ιταλία, όταν τέσσερα άτομα (αφρικανικής καταγωγής) τους επιτέθηκαν, τους λήστεψαν, ξυλοκόπησαν τον άνδρα και βίασαν κατ’ εξακολούθηση τη γυναίκα σε παραλία στο Ρίμινι.

Η 26χρονη Πολωνή βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση μπροστά στα μάτια του αγοριού της, ο οποίος βρισκόταν σε λιπόθυμη κατάσταση μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό του. Περαστικοί είδαν το περιστατικό και έτρεψαν τους δράστες σε φυγή, οι οποίοι ωστόσο είχαν προλάβει και να τους ληστέψουν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην παραλιακή πόλη Ρίμινι και προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία. Η 26χρονη Πολωνή και ο συνομήλικος άνδρας της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μετά τη φρίκη που έζησαν το πρωί του Σαββάτου.

Οι ιταλικές αρχές έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για την εύρεση των δραστών. Ενώ ορισμένα μέσα αναφέρουν ότι έχει βρεθεί δείγμα DNA, γεγονός που κάνει τη σύλληψή τους θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι έρευνες έχουν προσανατολιστεί σε τέσσερις υπόπτους, με βάση τις καταθέσεις των θυμάτων αλλά και των αυτοπτών μαρτύρων που είδαν την κακοποίηση των Πολωνών τουριστών και έσπευσαν να τους βοηθήσουν.

Ανάμεσα μάλιστα στους μάρτυρες είναι και μία ιερόδουλη η οποία είδε πολύ καλά τους δράστες.

Στη διάθεση των αρχών υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, το οποίο εξετάζουν εξονυχιστικά.


Ωστόσο, το μόνο στοιχείο που έχουν δώσει στη δημοσιότητα είναι ότι οι δράστες έχουν σκουρόχρωμο δέρμα -αφρικανικής καταγωγής- και είναι κάτω των 30 ετών, κάτι που επιβεβαιώνει και ο 26χρονος Πολωνός.

Από την πλευρά της, η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αρχών, αναμένεται να στείλει ειδικό κλιμάκιο που θα συμβάλει στις έρευνες των αρχών.

Ο υπουργός δικαιοσύνης και Γενικός εισαγγελέας, Ζ. Ζιόμπρο διέταξε άμεση διερεύνηση και από την Πολωνία αποκαλώντας μάλιστα την επίθεση «απαίσιο έγκλημα» κατά του ζευγαριού, το οποίο όπως ανέφερε ήταν παντρεμένοι.

Ο αναπληρωτής του υπουργείου, ο Πάτρικ Τζάκι, προχώρησε σε οργισμένη ανάρτηση στο Twitter γράφοντας ότι οι δράστες θα πρέπει να λάβουν την αυστηρότερη των ποινών, αυτή της θανατικής ποινής. Ωστόσο, λίγο αργότερα, έριξε τους τόνους, λέγοντας ότι με αυτή του την αντίδραση ήθελε να τονίσει τη σκληρότητα της επίθεσης.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό ανάλογο περιστατικό στην ίδια παραλία. Η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι ερευνά ακόμη μία επίθεση στην περιοχή.

Αυτή τη φορά εναντίον μίας τρανσέξουαλ γυναίκας από το Περού, που έγινε λίγο μετά την επίθεση στο ζευγάρι των Πολωνών και ενδεχομένως πρόκειται για τους ίδιους δράστες.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι και πέρυσι, μία 17χρονη Βρετανή είχε καταγγείλει ότι είχε βιαστεί από 19χρονο, που της επιτέθηκε στην ίδια παραλία.

Ο άνδρας είχε συλληφθεί και τα τοπικά μέσα έλεγαν ότι ο δράστης είχε ελβετική και βοσνιακή καταγωγή.

Αλλά και τον Αύγουστο του 2015, δύο ακόμα γυναίκες είχαν ισχυριστεί ότι έπεσαν θύματα βιασμού στην ίδια παραλία του Ρίμινι, ενώ μία τρίτη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ένας άνδρας επιχείρησε να τη βιάσει αλλά εκείνη κατάφερε να ξεφύγει.

Πηγή ➤ eglimatikotita

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου