Αντί να πούνε ευχαριστώ στους πυροσβέστες που έσβησαν την φωτιά στην Κεφαλονιά τους κατέβασαν από το πλοίο - Ντροπή και Αίσχος.

elas_lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας ζήτησαν από τους 30 πυροσβέστες να κατέβουν, διότι δεν υπήρχε σχετική σύμβαση της Πυροσβεστικής με την εταιρεία - Επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας σε Τσίπρα και Τόσκα

Ένα απίστευτο περιστατικό που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, σημειώθηκε χθές στο λιμάνι του Πόρου, στην Κεφαλονιά. Πυροσβέστες που έδιναν μάχη από το πρωί για να ελέγξουν τη φωτιά στο νησί, όταν το μεσημέρι της Πέμπτης επιχείρησαν να επιστρέψουν στην Κυλλήνη προκειμένου είτε να ξεκουραστούν είτε να μεταφερθούν σε άλλο πύρινο μέτωπο, είδαν το πλήρωμα να τους ζητά και εν τέλει να τους κατεβάζει από το πλοίο και μάλιστα με προκλητικό τρόπο!

Την παραπάνω καταγγελία έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ), η οποία έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΥΣΥΠ Αλέξανδρος Φαραντάκης και ο γενικός γραμματέας Στυλιανός Πέπλης που υπογράφουν την επιστολή, επικαλούνται μαρτυρίες συναδέλφων τους που επιχειρούσαν στο νησί, οι οποίοι όταν αποδεσμεύτηκαν και πήγαν στο λιμάνι για να φύγουν, βρέθηκαν απέναντι από την πλοιοκτήτρια εταιρεία kefalonian lines που “με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντάς τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται”. Η ΠΟΠΥΣΥΠ ζητά από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη “την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6:15 τα ξημερώματα περίπου τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα αναχώρησαν από την Κυλλήνη για τον Πόρο της Κεφαλονιάς, με το πλοίο “Φιορ Ντι Λεβάντε” της κοινοπραξίας Ionian group, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούσαν κοντά στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και δόθηκε εντολή σε ένα μέρος των δυνάμεων να επιστρέψουν στην Κυλλήνη. Λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι οι μπαρουτοκαπνισμένοι από τη μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο “Νήσος Κεφαλονιά”.

Όμως πριν το πλοίο σηκώσει άγκυρα και ξεκινήσει το ταξίδι του, η εταιρεία τους ζήτησε να κατέβουν, διότι δεν υπήρχε σχετική σύμβαση με την εταιρεία, όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία τους. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να περιμένουν τρεις ώρες για να φύγουν τελικά με το ίδιο πλοίο με το οποίο είχαν φτάσει στο νησί.

Οι αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Να διαπιστώσουν αν επρόκειτο για κάποιο λάθος ή παράλειψη της πυροσβεστικής ή της πλοιοκτήτριας εταιρείας ή αν απλά κάποιος επέδειξε υπερβάλλουσα τυπολατρία μη αντιλαμβανόμενος τις πραγματικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις χθες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από την πτήση του με ελικόπτερα πάνω από τα καμμένα, είπε στους πυροσβέστες στο Πολυδένδρι "αυτό που κάνατε παιδιά δεν ξεπληρώνεται με τίποτα". Και σήμερα εισέπραξαν το “ευχαριστώ”...

Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου