"Πρόσφυγες" στα Χανιά: Δεν τους άρεσαν τα σπίτια που τους έδωσαν τσάμπα και… ζήτησαν άλλα!

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Με το πλοίο της γραμμής έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στα Χανιά, δέκα οικογένειες «προσφύγων», σύμφωνα με το πρόγραμμα φιλοξενίας που εφαρμόζεται για την Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι “πρόσφυγες” με λεωφορείο μεταφέρθηκαν στον Δραπανιά του Δήμου Κισσάμου προκειμένου να μείνουν σε διαμερίσματα που έχουν νοικιαστεί για τον σκοπό αυτό. Όμως, όταν είδαν τους χώρους, αρνήθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μείνουν γιατί είναι εκτός… προδιαγραφών και εκτός αστικού ιστού.

Ο Διευθυντής στα Χανιά της Σύμπραξης Φορέων Χανίων, δεν δέχτηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις! Μετά από επιμονή, αρκέστηκε να πει ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν στον Δραπανιά, “πρόσφυγες”. Σε ερώτηση για το αν υπήρχε πρόβλημα, επανέλαβε την απάντηση “Κανένα σχόλιο”!

Να σημειωθεί πως αρμόδια για το πρόγραμμα στα Χανιά είναι η «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση» η οποία συνεργάζεται με την «Αναπτυξιακή Ηρακλείου» που έχει την ευθύνη του προγράμματος φιλοξενίας «προσφύγων» για ολόκληρη την Κρήτη σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Όπως είχε γίνει γνωστό στο νομό Χανίων πρόκειται να φιλοξενηθούν συνολικά 150 «πρόσφυγες» σε 25 ενοικιαζόμενα σπίτια.

Να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και 1 χρόνο μέλη χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ αλωνίζουν την χώρα και έλεγξαν χιλιάδες σπίτια ώστε να πληρούν τις… προϋποθέσεις για να μείνουν αλλοδαποί με πληρωμένο ενοίκιο και λογαριασμούς! Στην Κίσσαμο πήγαν σε όλα τα χωριά και ρωτούσαν κατοίκους για σπίτια. Τα σπίτια που επιλέχτηκαν όπως καταλαβαίνετε θα τα ζήλευαν πολλές Ελληνικές οικογένειες.

Πηγή ➤ elkosmoς


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια :