Η ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ. - ΑΙΜΑ και βία στη Μύκονο.

elas.lyste-blogspot
Ολοι αυτοί οι φουσκωτοί με τα δολοφονικά ένστικτα είναι μηχανές που σκοτώνουν και στην συνέχεια τα αφεντικά τους που έχουν διασυνδέσεις στην Δικαιοσύνη αναλαμβάνουν να τους καθαρίσουν και να πέσουν στα μαλακά. Αυτούς τους γορίλες της Αθήνας τους έφεραν στην Μύκονο επιχειρηματίες του νησιού και τώρα πουλάνε προστασία ακόμη και στα χωράφια μας…Στο μεταξύ οι Αραβες τουρίστες έχουν μάθει για τα δολοφονικά χτυπήματα, τις ληστείες και την Μαφία που έχει πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της Μυκόνου και έχουν αρχίσει να επιλέγουν άλλου προορισμούς…Η κατάσταση χρόνο με το χρόνο χειροτερεύει…

Το πρόσφατο περιστατικό  με θύμα τον επιχειρηματία και συνιδιοκτήτη του νεότευκτου μπιτς μπαρ «Santana» στην παραλία Παράγκα είναι χαρακτηριστικό.


Ηταν λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο επιχειρηματίας αναχώρησε από το μαγαζί του με προορισμό το σπίτι του στην περιοχή Τούρλος. Ο άντρας στάθμευσε το αυτοκίνητο του και κατευθύνθηκε ανυποψίαστος προς την κατοικία του, όπου τον περίμενε η σύζυγος του. Ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίστηκαν μπροστά του 4-5 άτομα, τα οποία άρχισαν να τον χτυπούν με μανία αποσπώντας του το ρολόι του (χρυσό Rolex) και το πορτοφόλι του.

Ο επιχειρηματίας σχεδόν λιπόθυμος, έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και στη συνέχεια σύρθηκε προς την πόρτα του σπιτιού του προκειμένου να ειδοποιήσει τη σύζυγό του. Μεταφέρθηκε αμέσως στο κέντρο Υγείας και στις 5 τα ξημερώματα αναχώρησε για τηνΑθήνα προκειμένου να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν, ο επιχειρηματίας φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σαγόνι, που πιθανόν να προκλήθηκαν από βαρύ αντικείμενο (σιδερογροθιά).
Μια από τις πιο τραγικές φιγούρες-θύμα της Μυκονιάτικης Μαφίας ο Ολιβερ Ζάμιτπατέρας του Ντουζόν, όταν πληροφορήθηκε τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου Βαγγέλη Πέππου ανατρίχιασε καθώς οι οδυνηρές αναμνήσεις αφήνιασαν στο μυαλό του.
«Μόλις έμαθα για τον Βαγγέλη, έζησα ξανά όλα τα συναισθήματα που είχα νιώσει όταν έμαθα για το δικό μου παιδί. Με σοκάρει το γεγονός ότι το σύστημα των μπράβων εξακολουθεί να ?ευδοκιμεί? στη Μύκονο επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Ντουζόν. Στέλνω μια αγκαλιά και κουράγιο στους γονείς του Βαγγέλη…».

Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα ανθρώπινο ον και να κοιμάται το βράδυ χωρίς βάρος στη συνείδησή του; Ή μήπως δεν έχουν συνείδηση; Συχνά αναρωτιέμαι, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, πώς τους μεγάλωσαν;
<p>Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα ανθρώπινο ον και να κοιμάται το βράδυ χωρίς βάρος στη συνείδησή του; Ή μήπως δεν έχουν συνείδηση; Συχνά αναρωτιέμαι, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, πώς του
Είναι τα λόγια του Ολιβερ Ζαμίτ, πατέρα του νεαρού Αυστραλού που έχασε τη ζωή του τον Ιούνιο του 2008 στη Μύκονο, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό μπράβων νυχτερινού κλαμπ.
Ο πατέρας του 20χρονου Ντουζόν δεν κρύβει τον θυμό του που μία ακόμη αθώα ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο από σεκιουριτάδες νυχτερινών μαγαζιών στο κοσμικό νησί και απορεί που κανείς αξιωματούχος δεν έχει αναλάβει δράση για να λήξει η ασύδοτη κατάσταση.
Στο ερώτημα αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, ο πάντα αξιοπρεπής γονιός δηλώνει: «Πιστεύω στους όμορφους ανθρώπους που αγκάλιασαν εμένα και την οικογένειά μου στην Ελλάδα. Σε αυτούς πιστεύω…».
Ηταν Δευτέρα 28 Ιουνίου του 2008 όταν Ντουζόν Ζαμίτ άφησε την τελευταία του πνοή στο νησί των ανέμων… Είχε φτάσει στην Ελλάδα για διακοπές με τον ξάδερφό του και ήθελαν μόνο να περάσουν καλά. Το μοιραίο βράδυ συναντήθηκαν με φίλους για να διασκεδάσουν.
Λίγο μετά τις 11:30, επιβιβάστηκαν σε μία «γουρούνα» με προορισμό το δωμάτιό τους, αλλά στη διαδρομή έκαναν μία στάση. Τότε ένα τζιπ με τέσσερα άτομα σταμάτησε απότομα μπροστά τους. Η συνέχεια υπήρξε δραματική για τον 20χρονο και την οικογένειά του.
Ο Ολιβερ Ζαμίτ κουμπάρος στον γάμο του Κώστα Γρίμπιλα με την αγαπημένη του Πόπη. Ο πανευτυχής γαμπρός κέρδισε τη ζωή με την καρδιά του Ντουζόν.
Ο Ολιβερ Ζαμίτ κουμπάρος στον γάμο του Κώστα Γρίμπιλα με την αγαπημένη του Πόπη. Ο πανευτυχής γαμπρός κέρδισε τη ζωή με την καρδιά του Ντουζόν.
Ο χαμός του νεαρού Αυστραλού από κλομπ μπράβου συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οπως και το μεγαλείο ψυχής του Ντουζόν, που δώρισαν τα όργανά του σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη…Η ιστορία επαναλήφθηκε. Ενα ακόμη περιστατικό σοβαρού τραυματισμού από ξυλοδαρμό μπράβων στη Μύκονο έκανε έναν 31χρονο άνδρα να παλεύει για τη ζωή του στο Θριάσιο Νοσοκομείο…Από την πρώτη στιγμή, ο πατέρας του δήλωσε ότι νιώθει σαν τον πατέρα του 20χρονου Ντουζόν… «Οταν άκουσα για τον Βαγγέλη ένιωσα πολύ λυπημένος και θυμωμένος. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω: λυπημένος γιατί ξαναήλθαν στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα της απόλυτης θλίψης για την απώλεια του όμορφου γιου μου, στενοχωρημένος για τον Βαγγέλη, μία ακόμη αθώα ζωή που καταστράφηκε ή που ποτέ δεν θα είναι ξανά η ίδια. Θλιμμένος επίσης για την οικογένεια του Βαγγέλη, που πρέπει να περάσει τον ίδιο εφιάλτη που έζησε η δική μας οικογένεια»
«Αλλά και θυμωμένος για το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει στο νησί και ότι ακόμη αυτή η κουλτούρα των μπράβων επιτρέπεται να ?ευδοκιμεί?. Τι χρειάζεται πια για να αλλάξει αυτό το καθεστώς;».
Οπως μας λέει ο πατέρας του 20χρονου, από την ώρα που έγινε το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Βαγγέλη Πέππου, απορεί «τι επιτέλους συμβαίνει με τους σεκιουριτάδες και τους μπράβους στη Μύκονο;».
Ο αδικοχαμένος Ντουζόν μαζί με τον πατέρα του, Ολιβερ.
Ο αδικοχαμένος Ντουζόν μαζί με τον πατέρα του, Ολιβερ.
Και συνεχίζει: «Ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα ανθρώπινο ον και να κοιμάται το βράδυ χωρίς βάρος στη συνείδησή του; Ή μήπως δεν έχουν συνείδηση; Συχνά αναρωτιέμαι, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί, πώς τους μεγάλωσαν; Τι έχει ενσταλάξει μέσα τους και γι’ αυτά τα νεαρά αγόρια αυτή η συμπεριφορά είναι αποδεκτή, νοοτροπία που εγώ καθόλου δεν μπορώ να αντιληφθώ;», αναρωτιέται.
«Είναι μια κουλτούρα προφανώς. Και σήμερα, αυτό έχει αποδειχθεί με όλα αυτά τα περιστατικά. Πόσες αθώες ζωές επηρεάζονται από αυτούς τους άνδρες του νησιού…
Είναι τόσο πολύ λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι να αναλάβουν τον έλεγχο της κατάστασης. Μέχρι να εφαρμοστεί ένας νόμος που να επηρεάζει τα πορτοφόλια τους και τη ζωή τους, αυτό το καθεστώς των μπράβων θα συνεχιστεί σίγουρα», τονίζει. Τον ρωτήσαμε αν τότε, το 2008, η οικογένεια Ζαμίτ ζήτησε να ληφθούν μέτρα κατά των σεκιουριτάδων ή του συστήματος των μπράβων. Η απάντησή του ήταν αρνητική. «Είχαμε τον δικό μας αγώνα να φέρουμε εις πέρας, να επιδιώξουμε δικαιοσύνη για τον Ντουζόν και να γίνει μια δίκαιη δίκη, η οποία δεν έγινε κιόλας…», δηλώνει υπονοώντας τις ελαφρές ποινές που αποδόθηκαν στους δράστες.
«Απλώς κάποια στιγμή, έπρεπε να πάρουμε την απόφαση ότι ήταν αρκετά όσα είχαμε κάνει, πως για ‘μας τίποτα δεν θα άλλαζε και πως ο Ντουζόν μας είχε πεθάνει! Επρεπε να συνειδητοποιήσουμε το οριστικό και αμετάκλητο που μας είχε συμβεί…
 
Στο Θριάσιο Νοσοκομείο παλεύει για τη ζωή του ο Βαγγέλης Πέππος που δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από μπράβους στη Μύκονο.
Αυτό που με ξαφνιάζει είναι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στο νησί και άλλες αθώες ζωές θα χαθούν, οι οικογένειές τους θα βυθιστούν στο πένθος στο οποίο ζήσαμε και ζούμε εμείς κάθε μέρα!», εξομολογείται.
Επτά χρόνια μετά, ο δράστης του φονικού ξυλοδαρμού είναι ελεύθερος. «Ο δράστης της δολοφονίας του Ντουζόν δεν μας είπε ποτέ συγνώμη. Το έκανε μόνο στην τηλεόραση, αλλά ήταν καθαρά ένας τρόπος να κερδίσει την εύνοια… Είχαμε άπλετο χρόνο στο δικαστήριο, όπου θα μπορούσε να μας το πει κατά πρόσωπο, αλλά δεν το έκανε. Παρέμεινε στη φυλακή για έξι χρόνια και απελευθερώθηκε. Το αν τον έχω συγχωρήσει, είναι δύσκολη ερώτηση, δεν ζω με το μίσος και τον θυμό, δεν μπορώ, γιατί αυτό θα κατέστρεφε εμένα και την όμορφη οικογένειά μου», μας λέει.
«Ετσι έχω μάθει να μην αφήνω τη σκέψη των μπράβων να κυριεύσει το μυαλό μου, δεν τους σκέφτομαι καθόλου. Προτιμώ να εστιάζω στον όμορφο γιο μου, τον Ντουζόν, και την όμορφη οικογένειά μου και τα καλά που έχω».
Τον ρωτάμε, σήμερα, τόσα χρόνια αργότερα και μετά το πρόσφατο περιστατικό στη Μύκονο, τι θα έλεγε στον δράστη. «Πραγματικά δεν το ξέρω αυτό. Είναι πραγματικά δύσκολο ερώτημα για μένα, γιατί μου πήρε ό,τι πιο πολύτιμο μου έδωσε ο Θεός. Το παιδί μας…», εξηγεί.
«Στους γονείς του Βαγγέλη θα ήθελα να στείλω μια αγκαλιά και να τους πω να έχουν πίστη, να μην το βάλουν ποτέ κάτω. Με πίστη έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε όλα όσα η ζωή μας έφερε στον δρόμο μας», καταλήγει ο Ολιβερ Ζαμίτ.

Ο άντρας μου δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, λέει συγκλονισμένη, ευχαριστώντας όλους όσοι της συμπαραστέκονται η σύζυγος του Βαγγέλη Πέππου, Αφροδίτη Κλεάνθους.
Με ανάρτησή της στο facebook περιγράφει πώς ο άντρας της έπεσε θύμα ανελέητου ξυλοδαρμού από μπράβο σε beach bar της Μυκόνου: «Ο άντρας μου Βαγγέλης Πέππος, ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να έχει ο 2 ετών γιός μας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εντατική της Αθήνας σε κώμα με κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προήλθε από χτυπήματα από γνωστό σεκιουριτά του πολύ γνωστού και μοναδικού μαγαζιού που αγαπήσαμε πάνω σ’αυτό το νησί. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Δεν έχω το κουράγιο βλέπετε. Σας μιλάω για έναν άνθρωπο που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Να ‘στε καλά όλοι εσείς που στέκεστε δίπλα μας σ’αυτή την απίστευτα δύσκολη ώρα για μένα και το παιδί μου».
Σε άλλη ανάρτηση εξηγεί πως «έχουμε ένα παιδάκι. Και δεν μας απαγόρευσαν την είσοδο. Ημασταν μέσα και διασκεδάζαμε και μας ζήτησαν να φύγουμε από το μαγαζί αφού είχαν κιόλας βγάλει έξω τον Βαγγέλη και τον είχαν χτυπήσει».
Ο ξυλοδαρμός συνέβη το βράδυ της Κυριακής, ενώ έκτοτε ο θερμόαιμος «σεκιουριτάς», παραμένει εξαφανισμένος. Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση στο νησί των ανέμων καθώς ο νεαρός Κύπριος Βαγγέλης Πέππος, 31 ετών και πατέρας ενός αγοριού δύο ετών χαροπαλεύει, ενώ η αιματοβαμμένη ιστορία θυμίζει την υπόθεση του Αυστραλού Ντουζόν Ζάμιτ, που, πριν από μερικά χρόνια, είχε γίνει παγκόσμιο θέμα.
Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 23:30 της Κυριακής. Το θύμα, μαζί με φίλους του προσπάθησε να μπει στο μαγαζί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαπληκτίστηκε με έναν Άγγλο. Το συμβάν, προκάλεσε την επέμβαση των σεκιούριτι του κλαμπ και έτσι ο θερμόαιμος μπράβος έφθασε στο σημείο για να «καθαρίσει».
Για αδιευκρίνιστους λόγους και έχοντας χάσει την ψυχραιμία του και κάθε έλεγχο χτύπησε ανελέητα το νεαρό ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος. Ο μπράβος, μετά τον ξυλοδαρμό, εξαφανίστηκε, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού και από εκεί με αεροδιακομιδή στο Θριάσειο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο 31χρονος Βαγγέλης Πέππος, με καταγωγή από την Κύπρο, είναι μόνιμος κάτοικος Μυκόνου και εργάζεται ως ταπετσιέρης. Σύμφωνα με τον πεθερό του, Χρήστο Κλεάνθους, ο άντρας επέλεξε το συγκεκριμένο μαγαζί για να βγει βόλτα με τη σύζυγό του έπειτα από πολύ καιρό, αλλά κανείς δεν περίμενε τι θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια του ρομαντικού ραντεβού.
Σύμφωνα πάντα με όσα είπαν στον πεθερό του, ο οποίος είναι γιατρός και πρώην διευθυντής του κέντρου υγείας του νησιού, όλα συνέβησαν όταν προέκυψε μια παρεξήγηση και ο σεκιουριτάς του μαγαζιού του επιτέθηκε, χτυπώντας το κεφάλι του στο πάτωμα, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού λόγω του χτυπήματος στο κεφάλι έχει ένα κάταγμα, ένα τεράστιο αιμάτωμα και τρεις αρτηρίες κομμένες. Συντετριμμένοι, πάντως, από τα άσχημα νέα οι γονείς του 31χρονου Βαγγέλη Πέππου, δεν μπορούν να καταλάβουν τι οδήγησε το χέρι του μπράβου να χτυπήσει με τόση βιαιότητα το παιδί τους, σε μια υπόθεση που κατά τους ίδιους θυμίζει πολύ την περίπτωση του Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος τον Αύγουστο του 2008 έπεσε νεκρός έπειτα από επίθεση που δέχθηκε έξω από γνωστό κλαμπ της Μυκόνου.
Η συνήγορος της οικογένειας του 31χρονου Κύπριου κυρία Αλέκα Δήμου τονίζει πως “Ένα ατυχές γεγονός συνέβη στη Μύκονο σε μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις που υπάρχουν στο νησί, οικογενειακή επιχείρηση και δυστυχώς ένα νεαρό παιδί χαροπαλεύει. Πιστεύω ότι οι διωκτικές αρχές θα έχουν ένα ασφαλές συμπέρασμα τις επόμενες ημέρες και βέβαια μεγάλη ελπίδα είναι να μπορέσει να επιβιώσει αυτός ο άτυχος Κύπριος που έχει ένα ανήλικο παιδάκι και μια γυναίκα που είναι σε κατάσταση τραγική. Γεγονός είναι ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος ενδιαφέρθηκαν, χωρίς να έχουν ευθύνη, είπαν ότι εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε γιατί βοηθούν σε πολλά πράγματα στη Μύκονο και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι έστειλε και γιατρό όπως με ενημέρωσε και είπε ότι θα βοηθήσει σε ότι θέλουν γιατί το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο είναι ανασφάλιστο, τα έξοδα είναι πάρα πολλά και για το λόγο αυτό είπε ότι χρειαστεί θα το πληρώσουμε εμείς. Αυτό είναι μια καλή, τουλάχιστον συμπεριφορά. Έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις, όποιος και να το έκανε δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει όμως το χτύπημα είναι πολύ δυνατό. Προκάλεσε ρογμώδες κάταγμα στον εγκέφαλο και ήταν τραγικά απρόσεκτος. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για πλημμέλημα γιατί το ακούσαμε και αυτό…”.
Πηγή ➤ kourdistoportocali

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου