Μαθητής στην Κρήτη ύψωσε την Ελληνική Σημαία σε στύλο φωτισμού σχολείου και πήρε αποβολή.

elas.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη - Σύμφωνα με καταγγελίες στο σχολείο δεν υπήρχε σημαία

Το περιστατικό συνέβη στο Λύκειο του Γαζίου στο Ηράκλειο με τον μαθητή να παίρνει σήμερα αποβολή με την αιτιολογία ότι η πράξη αυτή ταν επικίνδυνη.


Σύμφωνα με καταγγελίες που μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος Flashnews.gr, στο σχολείο δεν υπήρχε υψωμένη στον ιστό σημαία - όπως προβλέπεται - εδώ και περίπου 4 χρόνια,  παρόλο που το θέμα είχε θιχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν από μαθητές.

Το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου, πριν την προσευχή, ένας μαθητής του 15μελούς του ΓΕΛ θέλοντας να υψώσει τη σημαία λόγω της εθνικής επετείου, ανέβηκε σε στύλο φωτισμού που βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου και έδεσε εκεί τη σημαία.

Η πράξη του όμως αυτή φαίνεται ότι θα του στοίχιζε...

Σήμερα η διεύθυνση του σχολείου τον κάλεσε και τον ενημέρωσε ότι του δίνει αποβολή με τη δικαιολογία ότι η πράξη του μαθητή ήταν επικίνδυνη καθώς θα μπορούσε να πέσει από τον στύλο.

Το Flashnews.gr ρώτησε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη αν εχει ενημερωθεί σχετικά με το θέμα και για το αν ισχύουν οι καταγγελίες αυτές, ο ίδιος ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει προς το παρόν κάτι και θα το διερευνήσει. Σε ερώτηση για το ποιος φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που έχουν γίνει τα πράγματα όπως περιγράφονται στην καταγγελία, ανέφερε ότι "Την ευθύνη την έχουν οι καθηγητές από το πρώτο λεπτό που ανοίγει το σχολείο μέχρι να κλείσει."


Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αναστάτωση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου σχετικά με το θέμα και όλες τις καταγγελίες που αφορούν στην υπόθεση.

Πηγή ➤ Flashnews

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου