Καρτέλ ναρκωτικών με "ΕΔΡΑ" το Κολωνάκι - Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα και επιχειρηματίες - πάγωσε η showbiz.

el.as.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ζητώντας μια «κράτηση για ένα άτομο» ή ένα «μπουκάλι» εμφανίζονται πασίγνωστα πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ να διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε μια υπόθεση που φτάνει στις δικαστικές αίθουσες τον Μάιο του 2018. Παρουσιαστές, ηθοποιοί, μοντέλα και επιχειρηματίες θα καθίσουν σε λίγους μήνες στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Η υπόθεση συγκεντρώνει συνολικά 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως δημοσιεύει σήμερα το Έθνος, η απίστευτη ιστορία που άρχισε να αποκαλύπτεται τον Ιανουάριο του 2015, χωρίζεται σε δύο σκέλη, με το πιο «ζουμερό» να τοποθετείται σε γνωστό κοσμικό στέκι των Αθηνών, που λειτουργούσε στο Κολωνάκι απέναντι από κεντρικό ξενοδοχείο. Βασικός διακινητής εμφανίζεται 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να «έσπρωχνε» τα ναρκωτικά στους δημοφιλείς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο.
Όπως δημοσιεύει σήμερα το Έθνος, η απίστευτη ιστορία χωρίζεται σε δύο σκέλη, με το πιο «ζουμερό» να τοποθετείται σε γνωστό κοσμικό στέκι των Αθηνών, που λειτουργούσε στο Κολωνάκι απέναντι από κεντρικό ξενοδοχείο. Βασικός διακινητής εμφανίζεται 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να «έσπρωχνε» τα ναρκωτικά στους δημοφιλείς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο.

Το εστιατόριο-μπαρ ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από την πολυετή σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα το 80 και το 90, αλλά και τον γιο της. Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης.

Το Νοέμβριο του 2013 στην επιχείρηση μπήκε και ο 53χρονος που εμφανίζεται ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά, με τη συνεργασία να καταλήγει τελικά σε καβγάδες και εξώδικα μεταξύ των συνεργατών. Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το βούλευμα που τους οδήγησε σε δίκη, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Στο δικόγραφο περιγράφεται ότι: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»». Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 53χρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ' όπου και γινόταν η παραλαβή.
Από τις καταγραφές, ο 53χρονος ήταν ο άνθρωπος που εμφανίζεται να «σπρώχνει» τα ναρκωτικά στην περιοχή του Κολωνακίου άλλοτε με το ασημί του mini couper κι άλλες φορές έχοντας ως ορμητήριο του εστιατόριο στο Κολωνάκι. Στο βούλευμα εμφανίζεται να πουλά σε πασίγνωστο Μυκονιάτη επιχειρηματία, που ανέδειξε το νησί από την δεκαετία του 1960 και δημιούργησε μετέπειτα εξαιρετικά γνωστούς χώρους διασκέδασης, ποσότητα 2 γραμμαρίων κοκαΐνης. Ενα μήνα αργότερα πουλά και πάλι ένα γραμμάριο στον ίδιο επιχειρηματία, ενώ σε τρίτη παραγγελία που έδωσε ο ίδιος επιχειρηματίας, η κωδική ονομασία ήταν «Malboro μαλακό».

Το Σεπτέμβριο του 2016, φέρεται με τη μεσολάβηση γνωστής ηθοποιού και διαχρονικού sex symbol της χώρας, να πουλά σε επίσης γνωστό σεναριογράφο μεγάλων επιτυχιών, άγνωστη ποσότητα κοκαΐνης. Εκείνος, στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια είχε αναφέρει ότι είχε γνωρίσει τον επιχειρηματία μέσω της ηθοποιού και πως εκείνη του εκ,εκμυστηρεύτηκε πως πουλάει ναρκωτικά.

«Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου τον συνάντησε. Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε οτι ο συγκεκριμένος πουλάει κοκαΐνη. Τον είχα πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο, χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, σε κάποια περίοδο που ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν είχα πάρει απάντηση», είχε περιγράψει στην κατάθεσή του.
Πλειάδα ακόμη γνωστών προσώπων κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση ότι αγόραζαν ναρκωτικά με σκοπό να τα προωθήσουν σε άλλους. Ανάμεσά τους η κοσμική σύζυγός γνωστού εμπόρου όπλων που έχει εμπλοκές με τη δικαιοσύνη, η οποία στη δική της κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι κάνει γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα και ουδέποτε πήρε ναρκωτικά. Δικαιολόγησε τις συνομιλίες με τον επιχειρηματία, λέγοντας πως τον καλούσε για να κλείσει τραπέζι. Αντίστοιχα, από τον 53χρονο εμφανίζεται να προμηθευόταν ναρκωτικά με σκοπό τη διακίνηση και 30χρονο σήμερα μοντέλο, εστεμμένη το 2010 σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Στη δεύτερο σκέλος της υπόθεσης εμφανίζεται δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους. Αρχηγός είναι ένας 24χρονος Αλβανός, που από τις αρχές Αυγούστου 2015 μέχρι και τη σύλληψή του 9 Φεβρουαρίου 2016 κατηγορείται ότι συγκρότησε και διηύθυνε, δομημένη και με διαρκή δράση, ομάδα, η οποία επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων, που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών.

Η εγκληματική ομάδα αποτελείται από 5 άτομα αλβανικής καταγωγής και δύο Έλληνες. Ο φερόμενος ως αρχηγός φέρεται να εισήγαγε από την Αλβανία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες με τη βοήθεια των υπολοίπων διακινούσε σε διάφορες περιοχές των Αθηνών, ενώ το προσδοκώμενο όφελος ξεπερνά τις 75.000 ευρώ, αφού η τιμή στην οποία πωλούσαν κάνναβη κυμαινόταν μεταξύ 2.200 – 2.800 και την κοκαϊνη 50-70 ευρώ το γραμμάριο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, καταγράφονται τόσο σε μεταξύ τους συζητήσεις όσο και στις συνομιλίες τους με τους τακτικούς πελάτες τους, να χρησιμοποιούν κωδικές ονομασίες, προκειμένου να καλύψουν τη δράση τους. Οι πελάτες «βαφτίζονται» ως «Παππούς», «Γαύρος», «Δαίμονας», «Σπίθας», «Ξάδελφος», «Κατέλης», «Τζώρτζης». Αντίστοιχα, οι ναρκωτικές ουσίες «καμουφλαρίστηκαν» με λέξεις όπως « φούστα μπλούζα»«λουλούδια», «παπάδες», «κρεμούλα», «20 ευρώ κάρτα» και «CD».

Σοφίας Σπίγγου

Πηγή ➤ news247


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου