Σε βουνά των Γρεβενών μεταφέρθηκαν από την Χίο 156 "Επενδυτές".

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Προς στιγμή δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι «πρόσφυγες» αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στο δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά

Σε τρία ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών φιλοξενούνται πλέον 156 «πρόσφυγες» που μεταφέρθηκαν με τέσσερα λεωφορεία, προερχόμενοι από την Χίο.

Οι «πρόσφυγες» είναι καταγεγραμμένοι και ενταγμένοι σε πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) του ΟΗΕ.

Πρόκειται για 71 άτομα από τη Συρία, 26 από το Ιράκ, 12 από το Αφγανιστάν, 20 από την Παλαιστίνη, 3 από το Ιράν, 9 από το Κουβέιτ, 2 από τη Σομαλία, 1 από το Σουδάν και 1 από την Γουινέα.

Συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας τα λεωφορεία έφθασαν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Σε δύο ξενοδοχεία στην Κρανιά φιλοξενούνται 91 «πρόσφυγες», 34 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στην Αλατόπετρα και 31 άτομα σε ξενοδοχείο στους Φιλιππαίους.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε πρόβλημα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε στους Φιλιππαίους σταμάτησε επτά χλμ. πριν από το ξενοδοχείο, οι «πρόσφυγες» αρνήθηκαν να συνεχίσουν, κατέβηκαν από το λεωφορείο και ξεκίνησαν να περπατούν στο δρόμο που οδηγούσε προς τα Γρεβενά. Μετά από συνεννοήσεις επιβιβάστηκαν εκ νέου στα λεωφορεία και κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο τους.

Από την πρώτη στιγμή της άφιξης των «προσφύγων» στο σημείο υπήρξαν κλιμάκια της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Ευάγγελο Σημανδράκο προκειμένου να συνδράμουν στην επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα προκύψουν κατά την διάρκεια της φιλοξενίας.


Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου