Πολιτικό θρίλερ - Πολιτικό άσυλο ζήτησαν 33 Τούρκοι πολίτες που κατέφυγαν στις Οινούσσες.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου φέρεται να έθεσαν 33 Τούρκοι πολίτες, που βγήκαν στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Αιγαίου, έφτασαν με το συνήθη τρόπο που φθάνουν και οι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά, δηλαδή με πλαστική λέμβο, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Όμως κατά τη μεταφορά τους στο Λιμεναρχείο Χίου ανέφεραν ότι πρόκειται για Τούρκους στην καταγωγή που ζητούν πολιτικό άσυλο λόγω διώξεων από το καθεστώς Ερντογάν. Ασυλο φέρεται να ζήτησε και ο άνθρωπος που τους μετέφερε, είναι πανεπιστημιακής μόρφωσης ενώ φέρεται να υπάρχει και μια οικογένεια με 4 παιδιά. Όπως έγινε γνωστό, οι περισσότεροι από τους 33 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ενώ μεταξύ τους υπάρχει και μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά.

Μάλιστα αρχικά είχαν μεταφερθεί στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, μαζί με ακόμα 58 πρόσφυγες και μετανάστες που το πρωί της Παρασκευής με φουσκωτή λέμβο είχαν φτάσει στην περιοχή του νοσοκομείου Χίου. Στη συνέχεια όμως μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου από όπου που δεν δίνεται κάποια άλλη ενημέρωση.

Αναμένεται να σχηματιστεί καταρχήν η δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο και εν συνεχεία να εξεταστεί το θέμα του πολιτικού ασύλου.
Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται λίγα 24ώρα μετά την, γεμάτη ένταση, επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, όπου και, ουσιαστικά, απαίτησε – αγνοώντας τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016. Παρά το γεγονός ότι οι 32 είναι, όπως όλα δείχνουν, πολίτες και όχι ένστολοι, η παρουσία τους στην Ελλάδα δεν αποκλείεται να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο τριβής στις σχέσεις των δύο πλευρών, ειδικά σε μία περίοδο που οι υψηλοί τόνοι βρίσκονται στην καθημερινή ατζέντα της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πηγή ➤ Καθημερινή/tvxs.gr

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου