ΣΑΛΟΣ με την δήλωση του Λάμπρου για τον Κουφοντίνα - Κάθε άνθρωπος δικαιούται μία δεύτερη ευκαιρία.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Σάλος έχει προκληθεί μετά τη δήλωση του επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου στην ηλεκτρονική εφημερίδα, The Indicator.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρου κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, επισήμανε: «Καταρχάς, όσον αφορά στο τυπικό του θέματος, ο νόμος είναι συγκεκριμένος αναφορικά με τις άδειες και αυτό που αποφάσισε με καθυστέρηση οκτώ σχεδόν ετών το συμβούλιο της φυλακής δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εφαρμογή του ίδιου του νόμου».

«Επαναλαμβάνω με καθυστέρηση αρκετών χρόνων, ένας κρατούμενος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά, με βάση τον νόμο δικαιούται να καταθέσει αίτηση για άδεια με τη συμπλήρωση οκτώ ετών», συμπλήρωσε και υπογράμμισε: « Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στις φυλακές πάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Το ουσιαστικό του θέματος είναι πως κάθε άνθρωπος δικαιούται μιας δεύτερης ευκαιρίας. Η Δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκδικείται. Αντίθετα, στόχος της θα πρέπει να είναι η ομαλή και δημιουργική επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία. Αυτό το λέω όχι μόνο για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά για κάθε κρατούμενο».

«Ο κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους έχει κριθεί ήδη και δεν δικαιούται κανείς να τον κρίνει εκ νέου, να τον κρίνει ξανά και ξανά», σημείωσε ο κ. Λάμπρου και είπε: «Αυτό λοιπόν ισχύει για τον Κουφοντίνα, ισχύει για τον καθένα, έστω και αν ανήκει σε άλλη πολιτική ή ιδεολογική πλευρά. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία διάκριση όσον αφορά τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Το αντίθετο είναι εκδικητικό, κοντόφθαλμο και ανάλγητο. Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε έξω από τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό μας».

Πηγή ➤ enikos.gr

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου