H Ελλάδα μίλησε σήμερα στην Θεσσαλονίκη - Η Μακεδονία είναι Ελληνική.Χιλιάδες οι Ελληνες στο συλλαλητήριο.(Φωτό).

elas.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!
Χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.

Περίπου στις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000! Πολλά πούλμαν με πολίτες που θέλουν να φτάσουν στην συγκέντρωση έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

5 mak syl
Oι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κάλυπταν απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς μέχρι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και των ΑΝΕΛ στη Βόρεια Ελλάδα, βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με ομιλία του οποίου ξεκίνησε το συλλαλητήριο στις 14:15.
3 mak syl
«Ομολογία Εθνική πίστεως», χαρακτήρισε το συλλαλητήριο, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία», τόνισε.
Για παραχάραξη της ιστορίας, έκανε λόγο ο πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) Χρήστος Τοπαλίδης.
«Δεν είναι τυχαίο το ότι λαμβάνει χώρα για την Μακεδονίας μας. Πρέπει να διατρανώσουμε την βούλησή μας να σταματήσουμε την οποιαδήποτε παραχάραξη της ιστορίας μας», ανέφερε.
6 mak syl
«Αγωνιστικό χαιρετισμό» απηύθυνε ο παπά -Ανδρέας Κεφαλογιάννης από τα Ανώγεια της Κρήτης. «Φωνάζουμε δυνατά πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μια και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε.
Άνθρωποι κυρίως από τη Μακεδονία, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας έχουν καταφτάσει στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους γείτονές μας, για τη μη χρήση του όρου Μακεδονία, στην ονομασία των Σκοπίων.
1 mak syl
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελλάς -Ελλάς Μακεδονία», «Όχι στη διπλή ονομασία - Όχι σε νέα προδοσία» και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή». Από τα μεγάφωνα ακούγονται τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
7 mak syl


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου