"ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ" ΤΩΡΑ - "Ναυμαχία" μεταξύ Τούρκων Ψαροκάικων και Ελληνικών ανατολικά της Θάσου - Σε επιφυλακή το Λιμενικό.(Vid)

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ένα ιδιότυπο "κυνηγητό" μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ψαροκάϊκων στήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Θάσου.
Τα ίχνη τους απεικονίστηκαν επί αρκετές ώρες μέσα από τον ιστότοπο marinetraffic.com (που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των πλοίων ανά την υφήλιο), με τουλάχιστον 6 τουρκικά ψαροκάϊκα να εμφανίζονται στον χάρτη να κινούνται γύρω και δίπλα σε ελληνικά καΐκια -αν και πληροφορίες έκαναν λόγο για πάνω από 40 τουρκικά σκάφη, τα οποία όμως είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ τους.


Τα περισσότερα από τα ελληνικά σκάφη προέρχονταν από την Καβάλα και την Κεραμωτή -εθεάθη και ένα σκάφος από τη Νέα Μηχανιώνα-, ενώ τα τουρκικά προέρχονταν από διάφορα μέρη της γείτονος χώρας -όπως η Σαμσούντα και το Ενέζ (η παλιά Αίνος, πολύ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο).


Σε επικοινωνία μας με τον Λιμενικό Σταθμό Θάσου λάβαμε την απάντηση ότι "παρακολουθούμε την κίνηση των αλιευτικών, αν και μια τέτοια εικόνα δεν είναι ασυνήθιστη για εμάς -άλλωστε, αυτή την ώρα έχουμε ανάλογη παρουσία σκαφών και στον Στρυμονικό Κόλπο"


Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.
Kavalaportal



Δείτε στο facebook το επίμαχο Video

Δείτε και το 2ο Video στο facebook EΔΩ

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου