Αλλάζει η ώρα την Κυριακή:Θα κοιμηθούμε περισσότερο ή λιγότερο.

elas.lyste-blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ισως όμως να είναι η τελευταία φορά που θα γίνει η αλλαγή χειμερινής - θερινής ώρας αφού στην ΕΕ έχει ανοίξει η συζήτηση για την κατάργησή της.

Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα. Στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου θα πρέπει οι δείκτες των ρολογιών να γυρίσουν μία ώρα μπροστά, ώστε να δείχνει 04:00.

Ισως όμως να είναι η τελευταία φορά που θα γίνει η αλλαγή χειμερινής - θερινής ώρας αφού στην ΕΕ έχει ανοίξει η συζήτηση για την κατάργησή της.

Σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλα τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να τηρούν το μέτρο της αλλαγής την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς (GMT) και η επιστροφή γίνεται την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς.

Υπενθυμίζεται πως ψήφισμα υπέρ της διερεύνησης των συνεπειών της αλλαγής ώρας υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αρχές Μαρτίου ζητώντας από την Κομισιόν, εφόσον χρειαστεί, να παρουσιάσει σχέδιο αναθεώρησης της Οδηγίας για τη συγκεκριμένη πρακτική.

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου