Παράνομα ναυλωμένο το πλοίο "Ματινάκι" που πρασάραξε στη Σίκινο.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Παράνομα ναυλωμένο ήταν το επιβατηγό-τουριστικό πλοίο «Ματινάκι», που το βράδυ του Σαββάτου προσάραξε κάτω από άγνωστες συνθήκες, περίπου 500 μέτρα έξω από το λιμάνι της Σικίνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο τουρίστες από τις ΗΠΑ που επέβαιναν σ' αυτό μαζί με άλλα 8 άτομα. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ίου συνέλαβαν τον κυβερνήτη του σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια καθώς επίσης και για παράνομη ναύλωση.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, μετά από έλεγχο που έγινε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι το σκάφος, τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης για το χρονικό διάστημα περίπου από τέλη Απριλίου έως αρχές Μαΐου, καθότι τόσο το ναυλοσύμφωνο όσο και η λίστα πληρώματος - επιβατών ήταν παραποιημένα ως προς τον αριθμό και την ταυτότητα των επιβαινόντων, τους λιμένες εκκίνησης και προορισμού, καθώς επίσης και ως προς το χρηματικό ποσό.

Επίσης, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 10 άτομα και ο κυβερνήτης, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των 6 σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης. Από το Λιμεναρχείο Ίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου