Επιστολή απόγνωσης των πυροσβεστών προς το Υπουργείο,την Πυροσβεστική Ηγεσία και τους Συνδικαλιστικούς Φορείς του Π.Σ.

ELASLYSTE-BLOGSPOT

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Η επιστολή

«11 Γενάρη ο Αναστάσιος, 4 Φεβρουαρίου ο Παναγιώτης, 24 Απρίλη ο Πέτρος, 30 Απρίλη ο Σωτήρης, ο Στάθης, ο Νίκος,12 Μάη ο Γιάννης, 20 Μάη ο Γιάννης, 28 Μάη ο Νίκος,31 Μάη ο Αναστάσιος, 2 Ιούνη ο Αστέριος,20 Ιούνη ο Χρήστος, 24 Ιούνη ο Γιώργος και ο Γιάννης, 28 Ιούνη ο Γιάννης, ο Σπύρος, 9 Ιούλη ο Ηλίας,11 Ιούλη ο Ηρακλής, ο Νικήτας, 13 Ιούλη ο Αριστείδης, 15 Ιούλη ο Ανδρέας και ο Παύλος, 18 Ιούλη ο Σταύρος,21 Ιούλη ο Διονύσης, 22 Ιούλη ο Δημήτρης ο Θεμιστοκλής, ο Αλέξανδρος, ο Δημήτρης, 23 Ιούλη ο Ηλίας, 24 Ιούλη ο Σάββας, 28 Ιούλη ο Σταύρος, η Ιωάννα, 5 Αυγούστου ο Θανάσης, 9 Αυγούστου ο Φώτης, 13 Αυγούστου ο Φώτης,14 Αυγούστου ο Βαγγέλης, 16 Αυγούστου ο Παναγιώτης, ο Κώστας και ο Παναγιώτης, 20 Αυγούστου ο Κώστας, 22 Αυγούστου ο Κώστας,24 Αυγούστου ο Ανδρέας, ο Θανάσης, ο Γιάννης, ο Κώστας, 26 Αυγούστου ο Γιάννης, ο Δημήτρης, 31 Αυγούστου ο Νίκος, 5 Σεπτέμβρη ο Σπύρος, 11 Σεπτέμβρη ο Χρήστος, 12 Σεπτέμβρη ο Μάνθος, 20 Σεπτέμβρη ο Θανάσης, 2 Οκτώβρη ο Χρήστος, 27 Οκτώβρη ο Γιώργος, 12 Νοέμβρη ο Κώστας, 19 Νοέμβρη ο Νίκος.»
Καθένας από τους παραπάνω συναδέλφους, ξεκίνησαν από το σπίτι τους για την Υπηρεσία και δεν επέστρεψαν.
Καθένας από τους συναδέλφους πέρασε στην Αιωνιότητα κάνοντας απλά το καθήκον του σε ένα επάγγελμα που χρειάζεται να ακροβατείς στο νήμα που χωρίζει την ζωή και την απώλειά της.

Για μας την πυροσβεστική φαμίλια, δεν έχει νόημα το έτος θυσίας τους, είναι από το 1911 μέχρι και σήμερα.

Δεν έχει σημασία το επίθετο τους, γιατί για μας την πυροσβεστική οικογένεια, είναι ένας από εμάς, από την βάρδια μας, την υπηρεσίας μας. Η μέρα θυσίας τους κάθε χρόνο, για τον καθένα από εμάς της πυροσβεστικής οικογένειας, είναι μια σιωπηλή ανεπίσημη προσωπική τελετή μνήμης.

Σχεδόν 90 χρόνια από την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος, η προσφορά αίματος και υγείας από τους Πυροσβέστες είναι μεγάλη. Σαφώς και το πυροσβεστικό επάγγελμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανθυγιεινό με πραγματικά πολλές φορές απρόβλεπτες συνθήκες.

Αυτό όμως το ίδιο το ιδιαίτερο εργασιακό περιβάλλον είναι που απαιτεί την ιδιαίτερη θωράκιση των Πυροσβεστών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μειώνουν την έκθεση στον μεγάλο επαγγελματικό κίνδυνο και να διασφαλίζουν με τον καλύτερο τρόπο την υγεία των Πυροσβεστών. Προς αυτή την κατεύθυνση δυστυχώς το ενδιαφέρον της Πολιτείας είναι ελάχιστο.

Έχει καταντήσει γραφικό εν έτη 2018 να φωνάζουμε διαρκώς για τα αυτονόητα, ζητώντας:

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΙΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΒΕΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ.

Προς αυτή την κατεύθυνση απευθύνουμε σήμερα Πρόταση – Πρόσκληση προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, την Πυροσβεστική Ηγεσία και τους Συνδικαλιστικούς Φορείς του Π.Σ. για την ανάληψη από κοινού μιας γενναίας πρωτοβουλίας, που να θέσει την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ σε προτεραιότητα.

Σαφώς και το οποιοδήποτε κόστος για τα παραπάνω είναι εφικτό πλέον, μιας και η προγραμματισμένη εντός ολίγων ημερών έξοδος της χώρας από τα μνημόνια, επιβάλλει και στο Π.Σ. να μετέχει του εθνικού οικονομικού πλεονάσματος, στο οποία συμμετείχε με τις τεράστιες περικοπές που υπέστη τα τελευταία χρόνια.

Προτείνουμε με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Αν. Υπουργός κ.Τόσκας να συγκροτήσει κοινή ομάδας εργασίας υπό την Προεδρία του, που να ετοιμάσει άμεσα μια δέσμη μέτρων και δράσεων που να οδηγήσουν σε ένα πρώτο εναρκτήριο στόχο το 2019 να είναι το Έτος υγείας και ασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η συνειδητοποίηση του παραπάνω στόχου είναι η απόδοση της ελάχιστης τιμής στους συναδέλφους που προσέφεραν τη ζωή τους στο πυροσβεστικό καθήκον.

Η προμετωπίδα της πρωτοβουλίας μας είναι:
Ο ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ



Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου