Αστυνομικός εργαζόμενος ενός κατώτερου Θεού - Αρχηγείο και Υπουργείο σχετικά με τα νυχτερινά επιδόματα.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Για να μην επιβεβαιωθεί η παροιμία ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον 1ο χρόνο χαίρονται, σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η χαρά "τους" στους 3-4 μήνες, καλούμε το αρχηγείο και το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. να ανταποκριθουν στην δέσμευση τους και να καταβάλουν άμεσα την νυχτερινή αποζημίωση ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ που οφείλουν στον Έλληνα εργαζόμενο αστυνομικό.

Μετά από ενημέρωση που λάβαμε από τα μέλη μας και επικοινωνία που είχαμε με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στην Δ/ση χρηματικού της ΕΛ.ΑΣ., μας έγινε γνωστό ότι λόγω μη ψήφισης της απαραίτητης νομοθετικής ρύθμισης, δεν θα καταβληθεί στην ερχόμενη μισθοδοσία η οφειλόμενη αποζημίωση για τις ώρες νυχτερινής εργασίας του αστυνομικού προσωπικού παρελθόντων μηνών προηγούμενου οικονομικού έτους.

Θα ήταν πολύ εύκολο να περιορίσουμε την κριτική μας στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. της 18/2/2019, η οποία κατακεραάνωνε ως αβάσιμες και ανυπόστατες καταγγελίες συνδικαλιστικών φορέων για την μη πληρωμή χρωστουμένων.

Αλλά θα ήταν πιο πρακτικό και χρήσιμο για το Υπουργείο και το αρχηγείο, να οργανώσουμε έναν "ρεφενέ" από το υστέρημα μας να τους αγοράσουμε ένα παλαιομοδίτικο τεφτέρι, γιατί με τόσα που αρχίζουν και χρωστούν και σε τόσες δημόσιες δεσμεύσεις που διαψεύσθηκαν, έχουν ως φαίνεται ανάγκη από μια "χαμηλής" τεχνολογίας λύση για τα "υψηλής" τεχνολογίας προβλήματα του συστήματος πληρωμών τους.

Βέβαια, ακόμα πιο πρακτικό και χρήσιμο θα ήταν να σταματήσουν να παραπέμπουν στις καλενδες οποιαδήποτε οφειλόμενη οικονομική αξίωση που προκύπτει, είτε από παρεχόμενη εργασία (δεδουλευμένα νυχτερινά), είτε από αμετάκλητη δικαστική απόφαση (μη καταβολή αναδρομικών μισθολογίου σε 4500 αστυνομικούς, μετά και από δημόσια δέσμευση της υπουργού για λύση στο θέμα)..... είτε απο - για να μην προσβλέπουν οι συνάδελφοι ως μάνα εξ ουρανού την επίσπευση της ψήφισης ρύθμισης - ΗΔΗ ΥΠΆΡΧΟΥΣΑ νομοθετική ρύθμιση (το 2016 ψηφίστηκε για να λάβουν οφειλόμενα εκτός έδρας 500 Ε.Φ. της 6ης σειράς εισαγωγής, από το 2011, και μέχρι σήμερα... Ουδέν νεότερον από το οικονομικό μέτωπο!!!! ).

Η μόνη λογική εξήγηση που προκύπτει απ όλα τα προαναφερόμενα είναι, είτε ότι αντιμετωπίζουν τον αστυνομικό ως εργαζόμενο ενός κατώτερου Θεού....
Είτε είναι..... εξαιρετικά σινεφίλ!!! και μας προτρεπουν, όπως διαδραματίζεται και σε μια δημοφιλή ξένη σειρά (αν και πρωταρχικά η ιδέα και το copyright αυτής, ανήκει σε πρώην στέλεχος της Κυβέρνησης), να κάνουμε "ΡΙΦΙΦΙ" (sic) στο Νομισματοκοπείο για πάρουμε πίσω τα χρωστούμενα.

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
Αν. Ταμίας στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου