Είσαι άνεργος ηλικίας 18-29 ετών; Διάβασε το....

Ένα πρόγραμμα επιδοτούμενης επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης, που απευθύνεται σε 35.000 άνεργους, ηλικίας έως 29 χρονών τίθεται σε εφαρμογή.

Το νέο σχέδιο δράσης κατά της ανεργίας, εκπονήθηκε και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα, φέρει την κωδική ονομασία: «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών» και έχει στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε επιχειρήσεις, με τη μορφή πρακτικής άσκησης.

Για τους ωφελούμενους άνεργους προβλέπονται τα εξής:

  • 80 ώρες επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση σε αντικείμενα της επιλογής τους
  • 5μηνη (500 ώρες) επιδοτούμενης απασχόληση σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα, με τη μορφή πρακτικής άσκησης
  • 2.700 ευρώ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων /ΤΕΙ & 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μετα- δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Ιατροφαρμακευτική και επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη
  • Επιδότηση όλων των εργοδοτικών εισφορών, σε περίπτωση πρόσληψης για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 6 μηνών, μετά τη λήξη της 5μηνης επιδοτούμενης απασχόλησης.
Με δεδομένο τις δύσκολες ημέρες που περνά η αγορά εργασίας και η ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση του προγράμματος, αφού οι επιχειρήσεις δεν επωμίζονται κανένα απολύτως κόστος ή υποχρέωση, το νέο σχέδιο δράσης αναμένεται να βοηθήσει στην προσπάθεια ανάσχεσης της ανεργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.vouch.gr και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στοvouch@masterkek.gr ή στο 801 11 25 800 (πανελλαδική γραμμή ενημέρωσης)
πηγή : tragiko.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου