Κώστας Καραμανλής: Φοβάμαι κοινωνική έκρηξη...

 

Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η μέχρι τώρα στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αποφεύγει να μιλάει για τα φλέγοντα ζητήματα. 
 
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Κάποιες σκέψεις και εκτιμήσεις του είναι γνωστές σε στενούς συνεργάτες του. 
Έτσι λοιπόν, πρόσωπα του επαγγελματικού και φιλικού κύκλου του πρώην... πρωθυπουργού διαμηνύουν ότι ο κ. Καραμανλής φοβάται κοινωνική έκρηξη και χάος. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «6 ημέρες», σε συζητήσεις του με πρόσωπα εμπιστοσύνης του, εκτιμά ότι έχει χαθεί πολύτιμος πολιτικός χρόνος για γρήγορες κινήσεις και πρωτοβουλίες στην τριετία και τώρα φοβάται κοινωνικές «εκρήξεις», αλλά και το πολιτικό «χάος» στο οποίο θα οδηγούσε μια επιδείνωση της κρίσης. 
Αποδίδει μάλιστα την εμμονή της κυβέρνησης στο σημερινό μονόδρομο, στην ελπίδα της για κάποιες «αλλαγές» της στάσης του Βερολίνου μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. 
Όμως, παραδέχεται ότι «λιγοστεύει ο χρόνος» για αλλαγή κλίματος. Επισημαίνει μάλιστα ότι δεν υπάρχουν σήμερα «ελίτ» ικανές και διατεθειμένες να δώσουν μάχες για εθνική ανάκαμψη. 
Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, οι προβλέψεις του Κώστα Καραμανλή είναι μαύρες. Όσο για το αν προβλέπει εκλογές, η απάντηση είναι ότι διαμηνύει πως «ουδείς απολύτως τις επιθυμεί». Παράλληλα, θεωρεί πιθανότερη, στην περίπτωση «πτώσης» της σημερινής κυβέρνησης, την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος από την ίδια «δεξαμενή», την τρικομματική. 
Όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του και με τους οποίους συνομιλεί , σύμφωνα με την εφημερίδα «6 ημέρες» είναι ξεκάθαρη η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην επανέλθει -«ούτε με σφαίρες» συνηθίζει να λέει-σε ρόλο ηγέτη της παράταξης του ή σε οποιονδήποτε άλλον «ηγετικό» ρόλο, καθώς εκτιμά ότι οι σύνηθες στη χώρα δεν αφήνουν περιθώρια για παραγωγική πολιτική δουλειά, ούτε και άνεση για μεγάλες στρατηγικές κινήσεις» που ο ίδιος θεωρεί απαραίτητες. 
Οταν ερωτάται για τα σενάρια περί της απόπειρας δολοφονίας του, απαντά «μάλλον όχι, φαίνεται πολύ τραβηγμένο».
 
πηγή :paraskhnio




Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου