Δεν γδέρνουμε τουρίστα!...



Κάθε χρόνο λέω να γράφω και κάτι για τον Τουρισμό μας. Και σαν χρέος για το μεροκάματό μου, πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σαν μια ανάγκη να πούμε δυο αλήθειες για τη «βαριά βιομηχανία μας» που την ελάφρυναν πολύ οι φούρνοι μικροκυμάτων. Από όταν βγήκε ο φούρνος μικροκυμάτων, κάηκε το περιεχόμενο του Τουρισμού μας.

Ναι. Ξέρετε, στην Ελλάδα, που είμαστε η χώρα της υπερβολής, όπως νομίζαμε ότι με μια πλαστική πιστωτική κάρτα θα περάσουμε όλη τη ζωή μας χωρίς να κάνουμε τίποτε άλλο, θα αγοράζουμε, θα πηγαίνουμε διακοπές και ταξίδια, έτσι και ο φούρνος μικροκυμάτων νομίσαμε ότι θα μας κάνει μαγείρους, ταβερνιάρηδες και εστιάτορες, που μαζί με μια Βουλγάρα λαντζιέρα και έναν Πακιστανό σερβιτόρο θα σερβίραμε τον μύθο της Ελλάδας στο πιάτο.

Πέρα δε και από τον μύθο της κυβέρνησης ότι έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες και τους κρατάμε σαν τον Γκόρτσο στο χέρι, οι τουρίστες υπάρχουν, λιγότεροι σαφώς, με προβλήματα οικονομικά γιατί όλη η Ευρώπη μαστίζεται, αλλά υπάρχουν. Μαζί τους και οι Έλληνες που το παλεύουν και αυτοί και βοηθούν πάρα πολύ, όσο μπορούν φυσικά.

Αντί για δέκα μέρες, τρεις, αντί για χιλιάδες ευρώ, μερικά κατοστάρικα. Και έρχομαι στο ζουμί. Τα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, είναι μετρήσιμο είδος. Θα πληρώσεις συγκεκριμένα, θα δεις αν σου κάνει, θα πας και παρακάτω.

Πέντε μέρες, τόσα χρήματα, κάνεις τον λογαριασμό σου. Εκεί όμως που χάνει η μάνα το παιδί και ο πελάτης τον λογαριασμό, είναι η λεγομένη εστίαση. Καφές με 3 ευρώ, με 5, με 7, χυμός με 9. Καλά ψάρια και άλλες πελαγίσιες δυνάμεις πρέπει να κάνεις σύμβαση με την Τρόικα για να πας να φας τον σαργό από τη Σενεγάλη που έπιασε λιμάνι στην Ελλάδα και κάθισε στη φορμόλη να περιμένει τον πελάτη.

Σε μια χώρα που παράγει ίσως το καλύτερο λάδι στον κόσμο και τα πιο πετυχημένα πολιτικά λαδώματα, είναι δυνατόν στη σαλάτα και στο λαδερό φαγητό του Έλληνα στο εστιατόριο να περιέχει λάδια που κάνανε για 100.000 χιλιόμετρα σε φορτηγό;

Και άσε και το σέρβις του μαγαζιού σου. Αμ, πώς να είναι χαμογελαστός στο σερβίρισμα ο ταλαίπωρος ο μετανάστης που του έβαλες πουκάμισο μετρ, ενώ πριν λίγο καθάριζε τις πατάτες, και λίγο πιο πριν είχε ρίξει και κάτι τσιμέντα στο αυθαίρετο πλυσταριό που έφτιαξες; Στην κρίση πρέπει να απαντάς με ανταπόκριση στον πελάτη.

Επαρκή ποιότητα και χρήματα αυτά που μπορεί να σου δώσει, για να έχει και αύριο για κανέναν λογαριασμό. Όσο για τους πελάτες, Έλληνες και ξένους είναι οι καλύτεροι διαφημιστές ενός τόπου. Με κάτι πανάκριβα κρατικά βίντεο πληρωμένα χρυσάφι δεν διαφημίζεται η χώρα.

Άντε, γιατί μέσα στην ατυχία μας και στην κρίση και την ανεργία η διεθνής συγκυρία κάθε χρόνο μας σπρώχνει κόσμο προς τα εδώ… Ταραχές παντού στη γειτονιά μας, ας έχουμε το μυαλό να κρατήσουμε τον πελάτη.

Εσείς το ξέρετε καλύτερα, αυτός ο ένας θα σας στείλει άλλους τρεις, και πάει λέγοντας. Αν περιμένετε από το κράτος και την κυβέρνηση, τίποτε κλητήρες θα σας στείλει. Με κατεψυγμένους γκοτζίλες σε τιμές Λουξεμβούργου, το μόνο που θα βλέπεις στο μαγαζί σου θα είναι η γυναίκα σου και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και θα νευριάζεις.
Τέλος.


Πηγή ➤ http://troktiko.eu

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου