Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή το Π.Δ. για το εφάπαξ



ΛΥΣΤΕ blog ➤Θέμα χρόνου και συγκεκριμένα το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θεωρείται η "απόσπαση" της υπογραφής από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Π.Δ. με την αναλογιστική μελέτη του ΤΕΑΠΑΣΑ προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή του και η αποδοση του εφάπαξ στους δικαιούχους.
Πριν από τρεις ημέρες προωθήθηκε επιτέλους προς το προεδρικό μέγαρο το επίμαχο έγγραφο, προκειμένου να λάβει εφαρμοστικό χαρακτήρα.

Η ανησυχία των απόστρατων αναγνωστών του bloko.gr για την πορεία και την έκβαση της υπόθεσης απεικονίζεται σε δύο επιστολές αναγνωστών και στα ... συνημμένα που μας έστειλαν...



Η πρώτη επιστολή...

"Στις 7 φεβρουαριου γραψατε οτι υπογραφηκε το Π.Δ. που αφορα το ΤΕΑΠΑΣΑ απο τον Δενδια για τα εφαπαξ.Απο τοτε μεχρι και σημερα δεν υπαρχει καμια ενημερωση για το συγκεκριμενο θεμα και ουσιαστικα τιποτα δεν υπαρχει στο Φ.Ε.Κ.Στο ταμειο δεν απαντανε στα τηλεφωνα και αν τυχαια καποιος απαντησει λεει οτι δεν γνωριζει κατι.Τελικα τι συμβαινει ,μπορειτε εσεις στο BLOKO.gr να δωσετε μια πληροφορηση οσο το δυνατον γινεται εγκυρη μια και το θεμα απασχολει  εκατονταδες αποστρατους."

Η δεύτερη επιστολή...

"Σας στέλνω αντίγραφο της δημοσίευσης του άρθρου σας την 7/2/2014 18:08, σχετικά με την υπογραφή του Π.Δ. με την απόφαση του Υπουργού κ. ΔΕΝΔΙΑ για το εφάπαξ του ΤΕΑΠΑΣΑ. Εάν είναι δυνατόν, να δημοσιεύσετε  τη σχετική απόφαση του Υπουργού, προς ενημέρωση όλων όσων περιμένουν στη ουρά για τη χορήγηση του εν λόγω εφάπαξ με τις νέες ρυθμίσεις, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση."

Και το... εμπύρευμα

Πήρε επιτέλους πριν από λίγο την υπογραφή του Δένδια το Π.Δ. με την αναλογιστική μελέτη του ΤΕΑΠΑΣΑ όπως συντάχθηκε μετά την υπαγωγή του ταμείου στο δημόσιας τάξης απο το υπουργείο εργασίας, προκειμένου ν' αποφευχθούν στο μέτρο του δυνατού τα μεγάλα ψαλίδια στο εφάπαξ των αστυνομικών και κυρίως των προερχόμενων από την πρώην αστυνομία πόλεων.
Όπως είχε αποκαλύψει το bloko.gr στις 27 Σεπτεμβρίου, με την πολύτιμη συνδρομή του γ.γ. της ΠΟΑΞΙΑ Γιάννη Κατσιαμάκα στον
οποίο θέσαμε σχετικό ερώτημα αναγνώστη μας, το σχέδιο προβλέπει στα βασικά του σημεία τα ακόλουθα εξής:
Α) Μειώνεται ο χρόνος παραμονής - από την ημερομηνία καταβολής εισφορών- για την χορήγηση του εφάπαξ για το ταμείο της Χωροφυλακής από 31 στα 30 έτη.
Β) Καθιερώνεται αντίστοιχος ελάχιστος χρόνος ετών ασφάλισης ( 30 έτη ) και για τους ασφαλισμένους στην πρώην Αστυνομία Πόλεων.
Γ) Αυξάνεται σταδιακά η μηνιαία παρακράτηση για την τέως Α.Π. σε 7.3% του Β.Μ. από 4% σήμερα και της τέως Χωροφυλακής από 7.5% σε 8.20% για τους νέους από 4.65% σε 5.30% και από 5% σε 5.30 % αντίστοιχα.
Δ) Καθιερώνεται νέος τρόπος υπολογισμού που αποφέρει μείωση κατά 18% περίπου, αντί 45%, στο Ταμείο της Α.Π. που προβλέπεται στο Ν.4093/2012, και μικρή μεώση της τάξης του 4% της τέως Χωροφυλακής ( ΤΠΑΣ ), πέραν της μείωσης που έχουν ήδη υποστεί από τους νέους μειωμένους βασικούς  μισθούς.




bloko.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου