Η Κακοκαιρία συνεχίζεται και πλήττει όλη τη χώρα....


Ιδιαίτερα επηρεάζονται τα Ιόνια Νησιά, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση της Τετάρτης

Σχεδόν ένα 24ωρο αναμένεται να διαρκέσουν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες ξεκίνησαν την Τρίτη από τα δυτικά, όπου κατά τόπους είναι ισχυρές και μέχρι το βράδυ της Τρίτης κάλυψαν όλη τη δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερα επηρεάζονται τα Ιόνια Νησιά, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Σύμφωνα με το ilialive στην περιοχή της Ηλείας υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατολισθήσεων, υπερχείλισης χειμάρρων και πλημμυρικών επεισοδίων.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και μέχρι το βράδυ θα πλήξουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το απόγευμα, που πιθανώς να μετατραπούν σε ισχυρή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, 12 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, 13 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.


Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου