Στις 10 πιο εξαθλιωμένες χώρες του κόσμου η Ελλάδα...

elas-lyste.blogspot.jpg

Νέα έκθεση-σοκ από αμερικανικό Ινστιτούτο

Ακόμη μια διεθνής επιστημονική έρευνα έρχεται να αποτυπώσει με τα πιο μελανά χρώματα τη φτώχεια και τη μιζέρια, στην οποία μας έχουν καταδικάσει τα μνημόνια, οι ευρωπαίοι δανειστές και οι τροϊκανοί εκπρόσωποί τους.

Η νέα αρνητική παγκόσμια «αναγνώριση» έρχεται από το έγκριτο αμερικανικό Ινστιτούτο Cato, το οποίο κατατάσσει τη χώρα μας στη λίστα των δέκα χωρών με τη μεγαλύτερη εξαθλίωση σε όλο τον κόσμο για το 2013.

Τη θλιβερή πρωτιά κατέχει η Βενεζουέλα με δεύτερο το Ιράν και τρίτη τη Σερβία. Τη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Αργεντινή, η Τζαμάικα, η Αίγυπτος, η Ισπανία, η Νότια Αφρική, η Βραζιλία και τέλος η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλη την Ευρώπη μόνο η χώρα εμείς και οι Ισπανοί περιλαμβάνονται στην λίστα της ντροπής ενώ η χώρα μας έχει ξεπεράσει σε ανέχεια τη Βουλγαρία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νικαράγουα, την Ιορδανία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές ακόμη και την Παλαιστίνη.

Πρόκειται για μια έρευνα ανάλυσης δεδομένων του 2013. Οι συνολικά 90 χώρες που περιλαμβάνονται στον "δείκτη δυστυχίας" επιλέχθηκαν με βάση τα δεδομένα του Economist Intelligence Unit και αναλύθηκαν από τον καθηγητή Steve Hanke του πανεπιστημίου John Hopkin της Βαλτιμόρης. Ο μαθηματικός τύπος που χρησιμοποιήθηκε για την κατάρτιση του καταλόγου αφορά τον πληθωρισμό, τα επιτόκια δανεισμού, τα ποσοστά ανεργίας και τη μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ από έτος σε έτος.

Ο πληθωρισμός είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που μαστίζει τρεις στις τέσσερις κορυφαίες χώρες που παρατίθενται ενώ στην Ελλάδα, ο παράγοντας που υπήρξε καθοριστικός στη διαμόρφωση της θέσης της στη λίστα ήταν η υψηλή ανεργία.

Τα νέα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν καταδικαστεί να διαβιούν τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες πολίτες είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν λόγο για success story και πανηγυρίζουν για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις εξόδους στις αγορές.

Πηγή ➤kontranews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου