Για πρώτη φορά τρανσέξουαλ στο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ...

elas-lyste_blogspot

Η Laverne Cox πρωταγωνιστεί στην σειρά του Netflix, Orange Is the New Black και είναι ίσως η πιο γνωστή τρανσέξουαλ στον κόσμο
Η τρανσέξουαλ ηθοποιός Laverne Cox έχει ήδη γράψει... ιστορία αφού κατάφερε να γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ που φιγουράρησε ποτέ στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, ένα μήνα μετά το... φαουλ -κατά πολλούς- του περιοδικού να μην τη βάλει στη λίστα με τις 100 πιο σπουδαίες προσωπικότητες.

Η Laverne Cox πρωταγωνιστεί στην σειρά του Netflix, Orange Is the New Black και είναι ίσως η πιο γνωστή τρανσέξουαλ στον κόσμο. Είναι από τις λίγες, μαζί με την Carmen Carrera και την Janet Mock, που έχουν μιλήσει ανοικτά για τον κατατρεγμό των τρανσέξουαλ και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Τον περασμένο μήνα, η Cox έμεινε εσκεμμένα εκτός της λίστας των 100 μεγαλύτερων προσωπικοτήτων του περιοδικού Time, παρα το γεγονός ότι είχε τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες. Μάλιστα είχε γίνει και hashtag στο twitter (#whereislavernecox) για την υποστήριξή της. Ωστόσο, το Time δεν εξήγησε ποτέ γιατί έμεινε η Cox εκτός της λίστας και υποστηριξε ότι ήταν στα σχέδια του περιοδικού εδώ και μήνες να γίνει εξώφυλλο.

Στη συνέντευξή της στο Time, η Cox ζητεί σεβασμό και κατανόηση, ενώ παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι επιθέσεις εναντίον των τρανσέξουαλ είναι πολύ συχνές και πολλές φορές δεν αποδίδεται δικαιοσύνη.



Πηγή ➤ protothema

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου