Τραγική Ειρωνεία: Πριν 4 χρόνια ακριβώς η Πολεμική Αεροπορία αγωνιούσε για δυο άντρες της που δυστυχώς είχαν τραγικό τέλος... (video και φωτό).

elas-lyste.blogspot

Στις 26 Αυγούστου 2010, οι  Σμηναγοί Αναστάσιος Μπαλατσούκας και Ιωσήφ Αναστασάκης προγραμματίστηκαν για εκτέλεση αποστολής βομβαρδισμού εναντίον εικονικού στόχου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σε συνεργασία με άλλα δύο F-16 που θα τους αναχαίτιζαν...



Κατά τη διάρκεια των ελιγμών για αντιμετώπιση των «αντίπαλων» αεροσκαφών, κι ενώ πετούσαν δυτικά της νήσου Χρυσή,ένας λάθος χειρισμός είχε ως αποτέλεσμα να συγκρουστούν στον αέρα ένα μονοθέσιο κι ένα διθέσιο F-16, της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το μονοθέσιο F-16C με πιλότο τον άτυχο σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα , χτύπησε από κάτω προς τα πάνω, περίπου στη μέση το F-16D στο οποίο βρίσκονταν ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης και ο ανθυποσμηναγός Παύλος Μποτζάκης.

Ο θάνατος του Μπαλατσούκα ήταν ακαριαίος ενώ ο Ιωσήφ Αναστασάκης τραυματίστηκε σοβαρά και υπέκυψε λίγες μέρες αργότερα.




Ενώ με κατάγματα στα πόδια νοσηλεύτηκε ο εκπαιδευόμενος Ανθυποσμηναγός Παύλος Βοτζάκης 25 ετών




Πηγή ➤ tromaktiko

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου