Με παρέμβαση Σαμαρά αποφεύγεται φιάσκο με την αποκατάσταση των μισθών στους ένστολους, Τί θα γίνει με τα αναδρομικά .

elas-lyste_blogspot

Κωλυσιεργίες τεχνικά διαδικαστικού χαρακτήρα και διαγνωσμένη αλλά κατά τα φαινόμενα ανήκεστη αβελτηρία από πλευράς οικονομικών στελεχών και παραγόντων του ΥΠΟΙΚ, έθεσαν προ ορατού κινδύνου και συμπίεσαν ασφυκτικά τις προθεσμίες ώστε η μισθολογική κατά το ήμιση αποκατάσταση των ένστολων και η επιστροφή των τελευταίων 5 μηνιαίων αναδρομικών, να μην προλάβει τελικά ως διαδικασία να
ενσωματωθεί στην επόμενη μισθοδοσία.

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι για όλη αυτή την ανακόλουθη τακτική ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε κατεπείγουσα εντολή στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να κατατεθεί εντός της εβδομάδας η σχετική τροπολογία, αφού προηγουμένως αποσταλεί έγκαιρα στις οικονομικές υπηρεσίες η εγκύκλιος του ΓΛΚ.

Εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση Σαμαρά και με τους ρυθμούς που ακολουθεί η γραφειοκρατία, ήταν πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να μην προλάβουν οι εντεταλμένοι μανδαρίνοι να κλείσουν τη διαδικασία μέχρι τις 5 Νοεμβρίου που θεωρείται καταληκτική ημερομηνία για να προλάβουν οι υπηρεσίες να βαλουν ζεστό χρήμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ένστολων.

Επίσης, καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν ότι επίκειται η έκδοση απόφασης για τη μείωση των χρονικών προθεσμιών εξόφλησης των αναδρομικών για δικαιούχους αναλογικά μικρών ποσών, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της εφάπαξ καταβολής για οφειλόμενα ποσά ακόμη και μεχρι των 500 ευρώ.

Πηγή ➤ bloko.gr



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου