"Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"! Δυο νεαρά παιδιά την πήγαν στον Άρη!

elas-lyste_blogspot

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει θυμόμαστε πάντα στις δύσκολες ώρες. Και πως να μην το πιστεύουμε βαθειά, όταν αφορμές για να θυμηθούμε υπάρχουν ακόμη και σε περιόδους “μαύρες” σαν κι αυτή που τώρα ζούμε. Κάποια νέα παιδιά μας είναι πάλι η αφορμή.

Στο σχολικό διαγωνισμό Kodu Kup Europe που πραγματοποιήθηκε στο Innovation Center της Microsoft στις Βρυξέλλες, η ελληνική ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση, ανάμεσα σε οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες που διαγωνίστηκαν. Η νικήτρια ομάδα με την ονομασία PN Gaming, η οποία αποτελείται από τους μαθητές των Εκπαιδευτήριων Δούκα, Πάνο Οικονόμου και Γεώργιο Νικηφόρο Αυγουστίδη, καθώς και από τον καθηγητή Πληροφορικής, Βασίλη Οικονόμου, κατέκτησε τον τίτλο “Champion of Champions” με ένα μοναδικό παιχνίδι που σχεδίασαν, το “Behind the Red” το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη!

To Εuropean Code Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός   απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη χρησιμότητα του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Ηνωμένο Βασίλειο), παρουσιάζοντας μπροστά στην κριτική επιτροπή τα υποψήφια παιχνίδια και τις δεξιότητες που ανέπτυξαν μέσα από το Microsoft Kodu Game Lab.

Πηγή ➤ onalert

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου