Ανώνυμο χωριό στα ορεινά της Κρήτης. Κάτοικοι: τρείς...(3).(Φωτό).

elas-lyste_blogspot

Το χωριό αυτό είναι πανέμορφο και δυσπρόσιτο, χωμένο μέσα στα βουνά και τριγυρισμένο απο καρυδιές, μηλιές και καστανιές, δυο ώρες με το αυτοκίνητο απο την κοντινότερη μεγάλη πόλη σέ έναν δρόμο όλο στροφές. Έχει λεωφορείο καθημερινά αλλά πρεπει να ζητήσεις να κατέβεις εκεί.  

Αν και σχεδόν εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του ’90, υπάρχει σήμερα η τάση οι νεότεροι να επιστρέφουν και να διορθώνουν το σπίτι τους στο χωριό. Το κόστος αγοράς ενός πετρόχτιστου σπιτιού είναι χαμηλό και οι εργασίες συντήρησης επίσης.   Το χειμώνα ζουν εκει μολις τρεις ηλικιωμένοι αλλά το καλοκαίρι το μέρος ζωντανεύει με τις οικογένειες να ανοιγουν τα σπίτια τους και να μαγειρευουν το βραδυ μαζι σε καποια αυλή. 

Στο χωριό δεν υπάρχει ουτε ένα μαγαζί, ούτε εκκλησία, ούτε φυσικά σχολείο ή γιατρός.Υπάρχει όμως ένα νεοκτιστο ξενοδοχείο και μερικά αναπαλαιωμένα εργαστήρια παραδοσιακών προιόντων. Οι εργαζόμενοι ζουν στο γειτονικό χωριό που είναι μόλις είκοσι λεπτά με τα πόδια και έχει τα πάντα.   Το χωριό ελπίζει μια μέρα να ξαναζωντανέψει.



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πηγή ➤ candianews

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου