523 δικογραφίες με ανήλικους δράστες στην Πάτρα!

elas - lyste.blogspot

Περίπου 80 με 90 ανήλικοι από την Πάτρα περνούν κάθε χρόνο το κατώφλι των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης, έχοντας βρεθεί ποινικά έκθετοι, είτε για κάποιο ήσσονος σημασίας αδίκημα είτε ακόμα και για βαρύ κακούργημα.Αυτό είναι το συμπέρασμα των στατιστικών στοιχείων της τρέχουσας και της περυσινής χρονιάς, σε σχέση με την παιδική εγκληματικότητα στην Πάτρα.

Οπως διαβάζουμε στο dete.gr οι αριθμοί προκαλούν προβληματισμό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάθε εβδομάδα δύο ανήλικοι θα συλληφθούν για ποινικό αδίκημα κυμαινόμενης βαρύτητας.Το φαινόμενο της παιδικής εγκληματικότητας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, με τη σύλληψη ενός 13χρονου και ενός 17χρονου ζευγαριού που λήστεψαν την περασμένη Πέμπτη μια 36χρονη ιδιοκτήτρια μίνι-μάρκετ στα Ζαρουχλέικα, μπροστά στα μάτια του έξι μηνών βρέφους της.

Η θλιβερή στατιστική

Τα στατιστικά της ΕΛΑΣ για το πρώτο οκτάμηνο του 2014 δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη συμπεριφορά των ανηλίκων στην Πάτρα.

Και αυτό διότι από την αρχή του έτους μέχρι και τον Αύγουστο σχηματίστηκαν 523 δικογραφίες (!) με παραβάτες ανήλικους.• Από αυτές οι 159 αφορούσαν κλοπές που τελέστηκαν από 87 δράστες.• Οι 2 για ληστείες που τελέστηκαν από 3 ανήλικους.• Οι 2 υποθέσεις ναρκωτικών που εμπλέκονται 2 ανήλικοι.• Οι 250 υποθέσεις αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ για τις οποίες δεν υπήρξε σύλληψη των δραστών και οι υπόλοιπές διάφορα άλλα αδικήματα. Η ουσία είναι ότι όσο περνούν τα χρόνια ολοένα και περισσότεροι ανήλικοι από την Πάτρα βρίσκονται έκθετοι για σοβαρά αδικήματα, καθώς υποχωρούν οι τροχαίες παραβάσεις.

Η στατιστική του 2013Στο ίδιο μήκος κύματος από άποψη εγκληματικότητας κινήθηκε και το αντίστοιχο 8μηνο του 2013 (Ιανουάριος-Αύγουστος).Σχηματίστηκαν 583 δικογραφίες για ανήλικους από τις οποίες οι 173 αφορούσαν κλοπές που τελέστηκαν από 94 ανήλικους.Επίσης, καταγράφηκαν 6 ληστείες με εμπλεκόμενους 9 ανήλικους και 4 δικογραφίες για ναρκωτικά που τελέστηκαν από 5 ανήλικους.

Επίσης υπήρξαν άλλες 360 δικογραφίες για παραβάσεις του ΚΟΚ.Οπως τονίζει στην «Π» ο Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, αστυνόμος Β’ και εκπρόσωπος Τύπου στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, «δεν διαπιστώνουμε σημαντικές αποκλίσεις από τη μια χρονιά στην άλλη σε σχέση με την παραβατικότητα». Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του κορμού των υποθέσεων της ΕΛΑΣ αποτελείται από ανήλικους παραβάτες.

Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου