Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. - Μιά δύναμη κρούσης μόνο για τον απλό πολίτη.

elas-lyste.blogspot

Σήμερα μετά από 5 χρόνια λειτουργίας, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. θεωρείται μία από τις καλύτερες και τις πιο μάχιμες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και είναι η δημοφιλέστερη για τους Έλληνες πολίτες.

Πως όμως τα κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια να φτάσει τόσο ψηλά;

Η αλήθεια είναι ότι από τον σχεδιασμό της Αστυνόμευσης των μεγάλων πόλεων, έλειπε μια Υπηρεσία, η οποία και σε σχηματισμό θα ήταν ευέλικτη, αλλά και θα διέθετε δύναμη κρούσης και πυρών, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένοπλες συμπλοκές με το άγριο και οργανωμένο έγκλημα.

Από το ξεκίνημά της επικεντρώθηκε σε ένα αντικείμενο, το οποίο έως τώρα όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το είχαν επικουρικά, αλλά καμία ως πρωταρχικό της σκοπό…, την άμεση αντιμετώπιση του εγκλήματος την ώρα της πράξης του και την προστασία τόσο της ζωής του πολίτη, αλλά και της περιουσίας του!

Και ξαφνικά, όχι μόνο οι δείκτες, αλλά και η πραγματική εγκληματικότητα μειώθηκε κατακόρυφα, ενώ επίσης οι πολίτες την αγάπησαν τόσο πολύ, που σε μερικές περιπτώσεις αποκτήσαμε και φανατικούς οπαδούς, που συχνά μας φέρνουν και σε δύσκολη θέση!

Και όχι άδικα, πόσες φορές οι συνάδελφοι της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσωσαν τη ζωή τους, την περιουσία τους, αλλά και παρενέβησαν για την επίλυση ενός σοβαρού ή οικογενειακού προβλήματός τους.

Πόσες φορές περνάμε περιπολώντας έξω από τα σπίτια τους, στις γειτονιές τους, προσδίδοντας το κοινό αίσθημα ασφάλειας.

Βέβαια, το τίμημα μερικές φορές είναι πολύ σκληρό, πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαία, αλλά και σε ένοπλες συμπλοκές.

Οι κακουχίες πολλές επίσης, κρυώματα, αυχενικά και διάφορα άλλα ιατρικά θέματα που πολλοί συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ. αντιμετωπίζουν, από τη καταπόνηση του σώματος τους εκτελώντας υπηρεσία επάνω στη μοτοσυκλέτα.

Είναι γνωστό το φιλότιμο και το πάθος για τη δουλειά που διακρίνει όλους τους Αστυνομικούς, αλλά και τις ομάδες της ΔΙ.ΑΣ.

Φέτος και εμείς που υπηρετούμε στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. της Θεσσαλονίκης, μαζί με τα πρωτοβρόχια συζητήσαμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό, καταλήγοντας στα πιο βασικά, τα οποία θα αναφέρω με μοναδικό σκοπό την επίλυση τους:

Οι αστυνομικοί που επανδρώνουν τις ομάδες, είναι υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να παλέψουν φέτος και  να περάσουν το χειμώνα με ΜΙΑ ΣΤΟΛΗ που τους έχει χορηγήσει η Υπηρεσία! Βρέχει, χιονίζει και ασχέτως της φθοράς που έχει υποστεί η στολή μας, πρέπει να την διατηρήσουμε προβλεπόμενη, καθαρή και ικανή να μας προστατεύσει . Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να το καταφέρει προσωπικά τον θαυμάζω! Μια 2η στολή θα έλυνε το πρόβλημα και δεν θα είχαμε και άγχος μην την λερώσουμε . . .

Είναι αξιοσημείωτο ότι παρ’ όλη την επικαιρότητα με τα κρούσματα φυματίωσης από λαθρομετανάστες και τον ιό του έμπολα να μας χτυπά την πλάτη, οι αρμόδιες υγειονομικές Υπηρεσίες σφυρίζουν αδιάφορα. Ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με άτομα που είμαστε υποχρεωμένοι να συλλάβουμε λόγω λαθραίας εισόδου από όλα τα μέρη της γης, αλλά δεν ξέρουμε τι «κουβαλάνε»; Η ενημέρωση ελλιπής και η μέριμνα μηδενική. Γάντια και μάσκες από την τσέπη του αστυνομικού!

Και ερχόμαστε στο πιο καίριο και βασικό πρόβλημα! ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ! Είναι ολοφάνερο ότι η λειψανδρία μας χτυπά χωρίς να ρωτάει. ΠΟΥ ΠΑΜΕ; ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ; Αναρωτιόμαστε μεταξύ μας . . . . Μας προσφωνούν τους πρώτους, τους καλύτερους, από τους πιο εκπαιδευμένους, με τα καλύτερα στατιστικά(αυτοί ξέρουν), αλλά μείναμε . . . ΟΙ ΜΙΣΟΙ !! Παρακαλούμε τον κ.Υπουργό να σκύψει πάνω από το πρόβλημα, γιατί η έλλειψη προσωπικού, ειδικά στις ΔΙ.ΑΣ της Θεσσαλονίκης είναι μείζον θέμα, αν πραγματικά θέλουμε να υπάρχει διάρκεια και συνέχεια στο δύσκολο έργο μας.

Για το τέλος θα ήθελα να ευχηθώ με αφορμή την δίκη των δολοφόνων των συναδέλφων(στου Ρεντη), ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ !

Καλό χειμώνα με δύναμη και κουράγιο σε όλους μας

Γεώργιος Χατζίκος,

αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.,

ιδρυτικό μέλος της Σ.Κ.Α.Υ.

Πηγή ➤ skaythess

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου