Έφοδοι διαρρηκτών σε σπίτια αστυνομικών - Αρπάζουν τα υπηρεσιακά τους όπλα.

elas-lyste.blogspot

Ούτε τα σπίτια των ... αστυνομικών δεν αφήνουν απαραβίαστα οι διαρρήκτες στο Ηράκλειο! Προχθές το απόγευμα ένας ακόμη αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί μάλιστα σε ειδική υπηρεσία, έπεσε θύμα διάρρηξης από άτομα που εκτιμάται ότι όχι μόνο ήξεραν την επαγγελματική του ιδιότητα αλλά περίμεναν να φύγει μαζί με την οικογένειά του για να αδειάσουν το σπίτι του στην περιοχή του Γαζίου.

Το κακό για τον ένστολο είναι διπλό: Κι αυτό γιατί αφενός έκλεψαν πολύτιμα αντικείμενα, αφετέρου οι δράστες άρπαξαν και το γεμάτο σφαίρες υπηρεσιακό του πιστόλι (κλοκ) , το οποίο ο 35χρονος αν και είχε σε ασφαλές σημείο, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που επιτάσσει ο αστυνομικός κανονισμός, ωστόσο οι «ποντικοί» κατάφεραν να το βρουν και να το αφαιρέσουν. Θεωρείται βέβαιο ότι σε βάρος του άτυχου αστυνομικού θα διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, παρά το ότι ο ίδιος ήταν τυπικός αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε για τη φύλαξη του όπλου του.

 Περίμεναν να φύγουν από το σπίτι

 Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάρρηξη της οικίας του αστυνομικού και στη συνέχεια η κλοπή κοσμημάτων μεγάλης αξίας αλλά και του όπλου του, σημειώθηκε προχθές το απόγευμα κι ενώ ο 35χρονος απουσίαζε από το σπίτι του. Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του είχαν φύγει από το σπίτι γύρω στις 7 με 7.30 το απόγευμα, ενώ επέστρεψαν λίγες ώρες μετά. Κατά την επιστροφή τους βρήκαν το σπίτι τους άνω κάτω . Οι δράστες είχαν ψάξει με την άνεσή τους το διαμέρισμα.

Όπως αναφέρθηκε, οι διαρρήκτες αναρριχήθηκαν στον πρώτο όροφο, όπου και βρίσκεται το σπίτι. Κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου από έναν φωταγωγό ή ένα κλιμακοστάσιο που παραβίασαν, ενώ στη συνέχεια παραβίασαν την είσοδο του διαμερίσματος. Μέσα στο σπίτι έμειναν γι αρκετά λεπτά, όπως εκτιμάται. Εκτός από τα κοσμήματα του γάμου, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 15 χιλιάδες ευρώ, οι διαρρήκτες βρήκαν μέσα στη ντουλάπα του υπνοδωματίου το safe box, μέσα στο οποίο υπήρχε το πιστόλι του νεαρού αστυνομικού.

Αφού κατάφεραν να ανοίξουν το μικρό χρηματοκιβώτιο - κατά μία άλλη εκδοχή το πήραν μαζί τους- αφαίρεσαν το πιστόλι.

Η δράση τους όμως δε σταμάτησε εκεί... Συνέχισαν και στο διαμέρισμα του ισογείου, το οποίο ανήκει σε συγγενείς του αστυνομικού. Οι ένοικοι του σπιτιού απουσίαζαν κι εκείνοι, ωστόσο από το διαμέρισμά τους δεν φαίνεται να έκλεψαν κάτι.

Για μία τέτοια διάρρηξη, όπως έλεγαν αστυνομικές πηγές, χρειάζονταν τουλάχιστον δύο άτομα. Ο ένας για να μπει στο σπίτι και ο δεύτερος για να κρατάει τσίλιες.

Πάντως η τοπική ΕΛ.ΑΣ που διερευνά την υπόθεση κινείται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και όπως έλεγαν αστυνομικοί κύκλοι «είναι πιθανό σύντομα να υπάρχουν θετικά  αποτελέσματα»

 Ξεπερνούν τις 10 περιπτώσεις οι κλοπές όπλων αστυνομικών από τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια

Περισσότερες από 10 κλοπές υπηρεσιακών όπλων αστυνομικών από τα σπίτια τους έχουν καταγραφεί τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τις δηλώσεις αστυνομικών στην «Π».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ούτε οι μισές περιπτώσεις δεν έχουν εξιχνιαστεί και δεν έχουν επιστραφεί τα όπλα στους κατόχους τους.

του Θάνου Περβοραλάκη

Πηγή ➤ ΠΑΤΡΙΣ



Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου