Θεσσαλονίκη: Ζημιές και συνθήματα στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή - Καταστρέφουν το παραλιακό μέτωπο της πόλης!

elas - lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συνθήματα γραμμένα στη βάση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, παγκάκια και τοίχοι γεμάτοι γκράφιτι...καλαθάκια απορριμμάτων μουτζουρωμένα με σπρέι, αλλά και βανδαλισμοί σε γλυπτά -μεταξύ των οποίων και το γνωστό έργο "Τρεις Κύκλοι" του Γιώργου Ζογγολόπουλου- αμαυρώνουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Με μια πρώτη ματιά, στη διάρκεια ενός περιπάτου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θαυμάζουν τη Νέα Παραλία και τα ξεχωριστά πάρκα της, σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων. Το έργο έχει δώσει άλλον "αέρα" στην πόλη και έχει καταφέρει να αποσπάσει διεθνή βραβεία.

Ωστόσο, κοιτώντας πιο προσεκτικά θα αρχίσουν να παρατηρούν και τα "στραβά". Τα σπρέι στα αγάλματα, τα γραμμένα παγκάκια, τον μουτζουρωμένο περιβάλλοντα χώρο στο Βασιλικό Θέατρο, τα σιντριβάνια που δεν λειτουργούν, τα σπασμένα ξύλα και τα κλεμμένα φωτιστικά. Φθορές που προκαλούν, όχι μόνο άγνωστοι δράστες, αλλά και ο χρόνος, ο οποίος αφήνει το δικό του "χνάρι"...

Οι άγνωστοι δρουν κυρίως βραδινές ώρες, με "συνεργό" το σκοτάδι. Οι "Φίλοι της Νέας Παραλίας", εδώ και καιρό ζητούν τη φύλαξη και εποπτεία του χώρου, ενώ η διοίκηση του κεντρικού Δήμου αναφέρει πως -μετά τις καταστροφές στο γλυπτό Ζογγολόπουλου- δόθηκε εντολή σε υπαλλήλους του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης να κάνουν νυχτερινές περιπολίες.

"Ζητάμε από τον Δήμο να μεριμνήσει για να μην καταστραφεί η παραλία. Αυτό είναι το σκεπτικό μας. Έχουμε κάνει εδώ και καιρό σχετικό υπόμνημα και ζητάμε να υπάρχει φροντίδα και συντήρηση, γιατί από το 2008 που τελείωσε το πρώτο τμήμα της Νέας Παραλίας υπάρχουν κομμάτια που δεν έχουν συντηρηθεί. Όσο περνάει ο χρόνος το πρόβλημα ολοένα και θα μεγαλώνει" δήλωσε ο αρχιτέκτονας, μελετητής της ανάπλασης, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Πηγή ➤ ΑΠΕ - ΜΠΕ


Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου