Σκάνδαλο στη ΔΕΗ! 112.000 ευρώ την ημέρα για καφέδες και τοστ.

elas-lyste.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ «Τον ασυμμάζευτο» έχουν οι αυξήσεις που προβλέπονται στους μισθούς των εργαζομένων στην ΔΕΗ προκαλώντας οργή στην κοινή γνώμη καθώς εφαρμόζονται σε μια περίοδο που χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται σημαντικά.

Ειδικότερα, η νέα συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ προβλέπονται τροφεία, δηλ. κουπόνια σίτισης για καφέδες και σάντουιτς που καταναλώνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους. Η νέα παροχή ανέχεται σε 6 ευρώ την ημέρα (ήτοι 150 ευρώ το μήνα). Δηλαδή, αυτά τα κουπόνια που θα χορηγούνται από τη ΔΕΗ ισοδυναμούν με το 8% έως 10% του σημερινού μέσου καθαρού μισθού στη ΔΕΗ που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 1.600 ευρώ. Με δεδομένο, ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό του 9μήνου, το μισθοδοτούμενο προσωπικό της Επιχείρησης ανερχόταν σε 18.766 άτομα (μόνοι οι μόνιμοι), η εταιρεία θα χορηγεί καθημερινά κουπόνια ύψους έως 6 ευρώ με συνολικό κόστος που φτάνει τις 112.000 ευρώ την ημέρα  ή αλλιώς τα 2,8 εκατ. ευρώ το μήνα ή 33,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Εύλογα, λοιπόν, δημιουργείται το ερώτημα: ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Από πού θα βρει η ΔΕΗ το κονδύλι για να καλύψει το ποσό; Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Θα πληρώνονται βάρδια και ας μην είναι στο πόστο τους

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Σύμβαση θα χορηγείται επίδομα βάρδιας και σε συνδικαλιστές και ας μην είναι στο πόστο τους! Μπορεί να μιλάμε για 10 άτομα αλλά αυτοί οι 10 θα πάρουν αναδρομικά τις βάρδιες τους και το ποσό που αντιστοιχεί είναι 600 με 1.000 ευρώ το μήνα!

Ο ρόλος του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Άλλωστε, η ΓΕΝΟΠ είναι από τους λίγους φορείς της αγοράς ενέργειας που συναντήθηκε με το νέο υπουργό εξασφαλίζοντας -όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις- το πράσινο φως για τη νέα ευνοϊκή ΕΣΣΕ.

Επισήμως όταν τέθηκε ζήτημα αυξήσεων, ο κ. Λαφαζάνης παρέπεμψε «διπλωματικά» στη διοίκηση της ΔΕΗ.


Πηγή ➤ crashonline

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου