Άνοιξε η Γη στα δύο στο Νεπάλ! Τουλάχιστον 449 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό!

elas-lyste_blogsot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από το πέρασμα του Εγκέλαδου!

Η πρώτη ενημέρωση έκανε λόγο για μία ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στο Νεπάλ.

Είδηση που δημιούργησε... κόμπο στο στομάχι, αφού οι υποδομές στην συγκεκριμένη χώρα της Ασίας δεν είναι... αξιοζήλευτες κι έτσι ήταν θέμα χρόνου να επιβεβαιωθούν οι χειρότεροι φόβοι.


Αρχικά η ενημέρωση έκανε λόγο για δύο νεκρούς και στην συνέχεια ο αριθμός που απεικονίζει την τραγωδία "εκτοξεύτηκε" στους 449 τουλάχιστον, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.Στην πρωτεύουσα Κατμαντού κατέρρευσε ένας ιστορικός πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής.

Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ' όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.


Καταστροφικός σεισμός

«Έχουμε λάβει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών και υλικών αγαθών στο Νεπάλ» δήλωσε νωρίτερα ο Κρίσνα Πράσαντ Ντακάλ, ανώτερο στέλεχος της πρεσβείας του Νεπάλ, προϊδεάζοντας για την τραγωδία που συνέβη στην χώρα.

«Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πιθανόν σκοτωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως στο Κατμαντού και τη Ποκάρα» μία τουριστική πόλη, τόνισε ακόμη.


Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 114 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε σήμερα την χώρα.

«Στο Κατμαντού έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα οι θάνατοι 71 ανθρώπων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ο Λάχμι Πράσαντ Ντακάλ.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπακταπούρ, προσέθεσε ο ίδιος.

Πηγή ➤ athensmagazine

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου