Νέοι διάλογοι - φωτιά για το κύκλωμα ΕΥΠ-ΕΛΑΣ-δουλεμπόρων.

elas-lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Για «ανθρωπιστικούς λόγους» ο 67χρονος που φέρεται να είναι συνομιλητής στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ υπέβαλε δεκάδες αιτήματα για την αποφυλάκιση μεταναστών.

Με αιτίαση τους «ανθρωπιστικούς λόγους» και τον «αγώνα υποβοήθησης των αδικημένων μεταναστών», ο 67χρονος ιδιώτης που φέρεται να είναι συνομιλητής στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, οι οποίοι ελέγχονται για συνεργασία με κυκλώματα δουλεμπόρων, υπέβαλε δεκάδες αιτήματα για την αποφυλάκιση παράτυπων μεταναστών.

Είναι ο άνθρωπος, στον οποίο είχε προταθεί να είναι πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιώς το 2007, είναι εκείνος που εμφανίζεται στη δικογραφία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μαζί με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν την «πολιτική ισχύ» και προσβάσεις σε «κομματικούς μηχανισμούς», πετυχαίνοντας τον διωγμό και τις τοποθετήσεις αξιωματικών της αστυνομίας, σύμφωνα με τα «συμφέροντα» των κυκλωμάτων δουλεμπόρων.

Η έρευνα για την διασύνδεση δουλεμπόρων με επίορκα στελέχη Αστυνομίας, Λιμενικού και ΕΥΠ, παίρνει πολιτικές προεκτάσεις, με την πρώτη αντίδραση να έρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και τον αρμόδιο τομεάρχη κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, αφήνοντας υπονοούμενα για την «πολιτική ταυτότητα» του ιδιώτη που ενέχεται στην υπόθεση.

Σχετικά με τη σοβαρή υπόθεση, ο κ. Πανούσης και ο διοικητής της Ε.Υ.Π., Γιάννης Ρουμπάτης, περιμένουν τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ενώ εκκρεμεί συνάντηση του κ. Πανούση με τον υπουργό Ναυτιλίας  Θ. Δρίτσα, σχετικά με ανάμειξη αξιωματικών του Λιμενικού στο δουλεμπορικό κύκλωμα.

Τι καταθέτει
Ο 67χρονος ιδιώτης, στην κατάθεσή του στους «αδιάφθορους», όπως επισημαίνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να παραδέχεται την πολύχρονη επαφή του με τον ανώτατο αξιωματικό, όχι όμως και τις συνομιλίες του με τον «χοντρό», δηλαδή τον αξιωματικό στο Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, κάτι που διαψεύδεται από τις δεκάδες τηλεφωνικές επαφές τους, οι οποίες εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Υποστηρίζει ότι είχε μία «συνεργασία» με το Αλλοδαπών, προκειμένου οι μετανάστες, για τους οποίους ενδιαφερόταν, να βρουν δουλειά στην εταιρεία του. «Εγώ το έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους. Μάλιστα τους έδινα δουλειά στην κατασκευαστική εταιρεία μου. Τον κ. Κ………. (αξιωματικός  Αλλοδαπών) δεν τον ξέρω. Έχω δει μόνο την υπογραφή του σε ένα χαρτί απέλασης αλλοδαπού» υποστηρίζει στην κατάθεσή του.

«Πράγματι, υπέβαλα αιτήματα για αποφυλάκιση ή έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων μεταναστών που γίνονταν δεκτά. Όμως το έκανα στο πλαίσιο των προσπαθειών μου για την υποβοήθηση των μεταναστών και έδινα προσωπικές εγγυήσεις ότι δε θα εξαφανιστούν» υποστηρίζει σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο 67χρονος, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας.

Οι «περίεργοι», όμως, παράτυποι μετανάστες που δήλωναν κατοικία την «Ομόνοια-κοντά Πλατεία Ομόνοια», πήραν άδεια παραμονής 30 ημερών και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν παρότι προϋπόθεση ήταν η ακριβής δήλωση τόπου διαμονής.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο παράτυπος μετανάστης είχε δηλώσει διαφορετικές διευθύνσεις κατοικίας, στην αίτηση αποφυλάκισης, στο υπηρεσιακό σημείωμα και στο τελικό χαρτί της άδειας παραμονής του. Ένας αλλοδαπός, συγγενής παράτυπου μετανάστη, που προσεγγίστηκε από το κύκλωμα, καταθέτει: «Έδωσα το όνομα του ξαδέρφου μου. Μετά έδωσα 1.500 ευρώ και πήρε 30ήμερη άδεια παραμονής. Έφυγε αμέσως. Δεν ξέρω πού είναι».
Συνομιλίες «διωγμών»

Οι αποκαλύψεις νέων  διαλόγων τηλεφωνικών συνομιλιών ανάμεσα στον 67χρονο ιδιώτη και τον αξιωματικό του Τμήματος Απελάσεων είναι ενδεικτικοί της ευκολίας δράσης τους.

Αξιωματικός Αλλοδαπών: Άκου πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, ο Π……… πρέπει οπωσδήποτε να μη φύγει. (Η εξήγηση είναι ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπέγραφε χωρίς να ρωτά για τις αποφυλακίσεις των μεταναστών). Να φύγει οπωσδήποτε όμως ο Λ…….. . Ξέρω εγώ τι σου λέω και γιατί. Έτσι να τα κάνεις τα πράγματα και οπωσδήποτε πρέπει να έρθει στο Αλλοδαπών ο Γ………. . Να το ρυθμίσεις οπωσδήποτε.

Ιδιώτης: Το έχω έτοιμο και κανονισμένο. Μη ξεχνάς ότι έχω φίλους.

Σε άλλο διάλογο επιδίωξης «απομάκρυνσης» αναφέρουν: 

Αξιωματικός Αλλοδαπών: Άκουσε εδώ να ξέρεις ότι η αχίλλειος πτέρνα για μας δεν έχει καθαρίσει. Από τους αδιάφθορους πρέπει να φύγουν και οι δύο. Να τεθεί το θέμα στον υπουργό.

Ιδιώτης: Έχει αναλάβει πρωτοβουλία ο «ψηλός» και θα το καθαρίσει. 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Πηγή ➤ thetoc

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου