ΛΑΜΟΓΙΟ - Επιχειρηματίας “σκηνοθέτησε” ληστεία της εταιρίας του στην Κηφισιά.

elas.blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συνελήφθη 57χρονος, στην Κηφισιά, από αστυνομικούς… του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος σκηνοθέτησε “ληστεία” της εταιρίας του, για να εισπράξει αποζημίωση από την ασφάλεια.

Ο 57χρονος, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράνομη βία, απόπειρα απάτης και ψευδορκία, κατέθεσε ενόρκως ότι την περασμένη Δευτέρα το πρωί, δύο άγνωστοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στα γραφεία της εταιρίας του στην Κηφισιά και με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τον ίδιο και έναν υπάλληλό του, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 200.000 ευρώ.

Έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη ληστεία, με σκοπό την είσπραξη αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, ποσού ύψους 180.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, είχε προσεγγίσει νωρίτερα δύο άτομα και τους ζήτησε έναντι αμοιβής να προβούν σε εικονική ληστεία στην έδρα της εταιρίας του. Για το σκοπό αυτό τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ τοποθέτησε ο ίδιος στο χρηματοκιβώτιο το ποσό των 2.000 ευρώ, που ήταν και η αμοιβή τους για τη «ληστεία».

Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών της εικονικής ληστείας συνεχίζονται.
 
Πηγή ➤ makeleio

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου