«Κωλοπαιδισμός» και bullying στην Πρέβεζα, σε βάρος ενός παιδιού που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

elas-lyste_blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Όπως σε κάθε τοπική κοινωνία, έτσι και στην Πρέβεζα υπάρχουν τα παιδιά «ενός κατώτερου Θεού» (κατά την λανθασμένη άποψη των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας) που όλοι θα πρέπει να τα φροντίζουν, να τα προσέχουν και να τα αγαπούν.
Κάποιες φορές θα πρέπει να αναδεικνύονται και οι ειδικές ικανότητές τους, καθώς τα άτομα αυτά που μπορεί να υστερούν νοητικά, έχουν ιδιαίτερη επίδοση σε κάποιους τομείς, ακόμη και να παράγουν χιούμορ προσπαθώντας έτσι να συμμετέχουν είτε σε παρέες, είτε σε κοινωνικές ομάδες.

Δυστυχώς κάποιες φορές από άτομα χαμηλού επιπέδου που θέλουν να αισθάνονται «ανώτεροι» παρουσιάζονται φαινόμενα bullying, όπως είναι η μοντέρνα λέξη του φαινομένου.
Έτσι, την Πέμπτη το απόγευμα κάποια κωλόπαιδα δεν δίστασαν να δώσουν στον Χρήστο Πάκο της Κασσιανής ένα αναψυκτικό, στο οποίο είχαν βάλει μέσα ξύδι και ολόκληρη την ποσότητα από ένα φιαλίδιο καυτερό tabasco.

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε στη συνέχεια ο Χρήστος δεν τους απασχόλησε, αφού ήδη είχαν διασκεδάσει με την «φάρσα» τους και είχαν αισθανθεί ότι είναι πιο έξυπνοι από τον Χρήστο.

Σημειώνουμε ότι ο Χρήστος Πάκος είναι πρωταθλητής, καθώς πήρε χάλκινο μετάλλιο στους Special Olympics, στο τένις.

Φυσικά κανένας παράγοντας δεν σκέφτηκε να τιμήσει ποτέ τον Χρήστο και όσους τον στήριξαν για αυτή του τη διάκριση, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εκείνο που έχει σημασία είναι, στην τοπική μας κοινωνία να μην αδιαφορούμε για το bullying που γίνεται σε βάρος των παιδιών που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Ο κωλοπαιδισμός κάποιων, ευτυχώς λίγων νεαρών παιδιών ή και μεγαλύτερων σε ηλικία, πρέπει να παταχθεί.

Πηγή ➤ prevezaposto

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου