Daily Mail: Οι μετανάστες έχουν μετατρέψει την Κω σε αηδιαστικό κολαστήριο.

Daily Mail: Οι μετανάστες έχουν μετατρέψει την Κω σε αηδιαστικό κολαστήριο.

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Οι οικογένειες των βρετανών τουριστών δεν μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους, παρέα με τους μετανάστες, υποστηρίζει η εφημερίδα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Βάρκες από την Συρία και το Αφγανιστάν και Βρετανοί τουρίστες συγκρούονται στην Κω, αφού οι μετανάστες έχουν μετατρέψει τον φθηνό προορισμό διακοπών σε «αηδιαστικό κολαστήριο» ξεκινάει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Ενώ οι οικογένειες απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό ήλιο με τα παιδιά τους, χαλαρώνουν στις ξαπλώστρες, σε απόσταση λίγων μέτρων δεκάδες μετανάστες στήνουν σκηνές, κοιμούνται σε χαρτόκουτα, ενώ γύρω τους υπάρχουν σωροί σκουπιδιών, συνεχίζει το κείμενο.

Μία νοσοκόμα από το Μάντσεστερ, που πήγε στην Κω προσδοκώντας σε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα με τον σύζυγό της, συνταξιούχο υδραυλικό. Αντί αυτού όμως, το καλοκαιρινό διάλειμμα μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού οι απένταροι μετανάστες του κοίταζαν από το παράθυρο του εστιατορίου όπου έτρωγαν.

Η νοσοκόμα χαρακτήρισε το περιστατικό «αηδιαστικό» δηλώνοντας: «Ερχόμαστε εδώ σχεδόν δέκα χρόνια. Συνηθίζουμε να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε, όμως αυτήν τη φορά, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Είναι πολύ βρώμικα και ακατάστατα πια εδώ. Και είναι και άβολα. Δεν θα πάω να καθίσω σε ένα εστιατόριο με κόσμο να με κοιτάζει».

Ένα άλλο ζευγάρι Βρετανών, που πήγαν διακοπές με τα εγγόνια τους από το Μπέρμινχαμ, δήλωσε:
«Δεν έχουμε ξανάρθει, αλλά δεν μας αρέσει. Δεν θα ξανάρθουμε, είναι σαν κατασκήνωση προσφύγων εδώ».


Μετανάστες από τις εμπόλεμες χώρες του Αφγανιστάν και της Συρίας βρίσκουν κατάλυμα στις καμάρες στην παραλιακή της Κω, ενώ περιμένουν τα έγγραφα ασφαλείας, για να ταξιδέψουν στην κεντρική Ελλάδα.

Οι πιο πλούσιοι έχουν smart phones και πιστωτικές κάρτες και μένουν σε ξενοδοχεία που στοιχίζουν 10- 15 ευρώ τη βραδιά, ενώ οι υπόλοιποι έχουν κατασκηνώσει στην άκρη του λιμανιού και στην άκρη της χώρας της Κω.

Άτακτοι μετανάστες φτάνουν με τις βάρκες και με τα σακίδια στην πλάτη τους πηγαίνουν κατευθείαν να βρουν τους φίλους τους και να κάνουν αιτήσεις για ταξιδιωτικά έγγραφα, στην αστυνομία.

Ξυπόλητα παιδιά με βρώμικα ρούχα παίζουν ανάμεσα στα σκουπίδια, ενώ αμούστακοι άνδρες κοιτάζουν τη θάλασσα, ενώ σχεδιάζουν το επόμενο βήμα τους, που είναι το ταξίδι στην Αθήνα και την υπόλοιποι Ευρώπη, κάποιοι κατευθύνονται και προς την Βρετανία.

Νεαρές Αφγανές μητέρες με μαντήλια στα κεφάλια τους αλλάζουν τα μωρά τους και πλένουν τα ρούχα τους στη θάλασσα, μοιραζόμενες το χώρο με τους τουρίστες που κάθονται άβολα στην παραλία.

Η ακτογραμμή έχει γίνει ανεπίσημο πλυντήριο παιδικών ρούχων και βρώμικων μαντηλιών που απλώνονται στην παραλία. Παιδικά μπουκάλια και πετσέτες βρωμίζουν την περιοχή.

Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας ότι κάθε βράδυ, μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα, οι παραλίες υποδέχονται νέες αφίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αρκετά έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω του προκλητικού και ρατσιστικού του ύφους.

Daily Mail - άρθρο Κως - πρόσφυγες

Daily Mail - άρθρο Κως - πρόσφυγες

Πηγή ➤ antenna

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου