Εθελοντική φύλαξη των συνόρων στον Έβρο από 550 αστυνομικούς.

elas-lyste_blogspot


ΛΥΣΤΕ blog ➤ Συνεχίζεται με την εθελοντική συμμετοχή 547 αστυνομικών η δράση της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.

Στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, συντονιστή επί θεμάτων μετανάστευσης, κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η συνέχιση διεξαγωγής της ευρείας κλίμακας εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα» για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.

Η απόφαση αυτή, που εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την συμμετοχή 547 αστυνομικών.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πλήρης και διαρκής επιτήρηση των συνόρων στην περιοχή του Έβρου και διατηρούνται τα ισχύοντα επίπεδα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και ετοιμότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ροών μετανάστευσης.

Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών της Ελλάδας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της μετανάστευσης στα ανατολικά μας σύνορα και επιβεβαιώνει την σημαντική συνεισφορά της χώρας μας έναντι των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης.

Πηγή ➤ zougla.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου