Νεκρός ο δήμιος του ISIS Jihadi John σε αεροπορική επιδρομή?(Vid και φωτό).

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Ο περιβόητος δήμιος του Ισλαμικού Κράτους, Μοχάμεντ Εμβάζι (Mohammed Emwazi), περισσότερο γνωστός με το ψευδώνυμο Τζιχάντι Τζον (Jihadi John), φέρεται ότι έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ στη Συρία, όπως είπαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Μάλιστα, το Πεντάγωνο εξακολουθεί να ερευνά τα...αποτελέσματα της επίθεσης.


Η αεροπορική επιδρομή υποτίθεται ότι στόχευε το όχημα του Εμβάζι, κοντά στη Συριακή πόλη της Ράκα (Raqqa), την αυτοαποκαλούμενη από τους τζιχαντιστές πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους (IS, πρώην ISIS/ISIL).

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης της επιχείρησης της Πέμπτης και ενδεχομένως θα παράσχουμε πρόσθετες πληροφορίες», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ.

.Το Πεντάγωνο, όπως επισημαίνει το Russia Today, ουσιαστικά εξακολουθεί να προσπαθεί να διευκρινίσει αν ο Τζιχάντι Τζον σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή.

Ο Εμβάζι, που  ονομάστηκε Τζιχάντι Τζον, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ένα  βίντεο που δείχνει τη δολοφονία του δημοσιογράφου των ΗΠΑ Τζέιμς Φόλεϊ σε Αύγουστο 2014.


Στη συνέχεια είχε εμφανιστεί σε άλλα βίντεο με αποκεφαλισμούς του Αμερικανού δημοσιογράφου Στέβεν Σκότλοφ, του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς, του Βρετανού οδηγού ταξί, Άλαν Χένινγκ, και του Αμερικανού Αμπντουλ - Ραχμάν Κασικ, γνωστού και ως Πίτερ Κασίκ.


Σε καθένα από τα βίντεο ο Τζιχάντι Τζον εμφανιζόταν φορώντας μαύρη ρόμπα και με ένα μαύρο Balaclava να καλύπτει το πρόσωπό του.

Τον Αύγουστο, ο Εμβάζι απείλησε ότι θα  επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον ηγέτη του Χαλιφάτου για να «κόψει κεφάλια off».

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου, ότι η επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) των ΗΠΑ στον Εμβάζι ήταν «το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε». Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν ήταν ακόμη βέβαιο αν ο συγκεκριμένος μαχητής του  IS σκοτώθηκε στην επίθεση.

Δείτε σχετικό βίντεο Εδώ

Πηγή ➤ directnews

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου