Να φύγει η ανακοίνωση από το Μετρό - Οι αστυνομικοί ελέγχονται από αστυνομικούς.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Να αφαιρεθεί άμεσα η ανακοίνωση από τον σταθμό του Μετρό ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ, μετά την καταγγελία  ότι σταθμάρχης "εκβιάζει" τους αστυνομικούς, που έχουν τοποθετηθεί
εκεί για τη φύλαξη του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 22 Μαΐου του 2008 έχει υπογραφεί σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου-Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΣΤΑΣΥ, στην οποία ορίζεται ο αριθμός των αστυνομικών, που τοποθετούνται σε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, αλλά και οι ακριβείς σταθμοί.

Στη συγκεκριμένη σύμβαση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης από την ΕΛ.ΑΣ, ορίζονται με σαφήνεια τα καθήκοντα των αστυνομικών. Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
-να μην εμπιστεύονται τα γραφεία των υπαλλήλων
-να επιτηρούν συνεχώς τον τομέα ευθύνης τους
-να βρίσκονται στις αποβάθρες και να εναλλάσσουν θέσεις με το επίπεδο ελέγχου των εισιτηρίων
-να μην απομακρύνονται από τον τομέα ευθύνης τους

Η ΣΤΑΣΥ, που πληρώνει στο ελληνικό δημόσιο για τη φύλαξη, έχει παραχωρήσει στους αστυνομικούς δωμάτια για ολιγόλεπτη ανάπαυση και για να αφήνουν τα προσωπικά αντικείμενά τους. Καταγγέλει, όμως, ότι πολλοί από τους ένστολους περνούν περισσότερη ώρα μέσα σε αυτά, παρά στον τομέα ευθύνης τους.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, υπενθύμισαν με αυστηρό ύφος στους εκπροσώπους του ΜΕΤΡΟ ότι υπεύθυνος για τον έλεγχο των αστυνομικών είναι ο επόπτης συνάδελφός τους και κανένας άλλος.

Δείτε ΕΔΩ την καταγγελία,

Πηγή ➤ bloko

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου