Ένας από τους πιο καταρτισμένους Έλληνες στα θέματα ασφαλείας, ο Άγγελος Αγραφιώτης, εξηγεί πως μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος στα Αεροδρόμια.



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Με αφορμή τα απανωτά χτυπήματα σε αεροδρόμια της Τουρκίας και των Βρυξελλών,  ήρθαμε  σε επαφή με έναν από τους πιο γνωστούς και καταρτισμένους Έλληνες στα θέματα ασφαλείας, τον κ. Άγγελο Αγραφιώτη, Πιστοποιημένο Στέλεχος Αντιτρομοκρατίας της I.A.C.S.P (International Association of Counterterrorism and Security Professionals) A.T.O (Antiterrorism Officer), Πιστοποιημένο Στέλεχος Συλλογής και Ανάλυσης Πληροφοριών του Ι.T.R.R. (Institute of Terrorism Researche & Responce)- (www.israeldefense.co.il/he/company/itrr-institute-terrorism-research-response) και του έθεσε το ζήτημα ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Συνοπτικά ο κ. Αγραφιώτης τόνισε πως υπάρχει τρόπος να γίνεται πιο αποτελεσματικός έλεγχος. Ειδικότερα σημείωσε: «Είναι εύκολος ο έλεγχος πρόσβασης στα Αεροδρόμια, ώστε να μην υπάρχουν τρομοκρατικά χτυπήματα στις αίθουσες αναχωρήσεων, αρκεί η εφαρμογή του πρώτου δακτυλίου ασφαλείας, 3χλμ μακριά από το αεροδρόμιο, με questioning profile των πολιτών που πηγαίνουν σε αυτό. Χρόνια εφαρμόζεται με αποτελεσματικότητα στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Tel Aviv».
Ελπίζουμε οι ειδικοί να ακουστούν και να μη ζήσουμε άλλα τέτοια χτυπήματα και κυρίως να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.



Share on Google Plus

Lorentzo

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου