Nύχτα βαρθολομαίου στην πολύπαθη Κεφαλονιά - εκκενώθηκαν χωριά

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤ Εκκενώθηκαν τα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα. Εκκενώθηκαν και τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα. Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες.

Άλλη μία εφιαλτική νύχτα πέρασε η Κεφαλονιά, όπου ξέσπασαν δύο μεγάλες φωτιες νωρίς χθες το βράδυ.

Η πυρκαγιά στα Σιμωτάτα και τα Λουρδάτα πέρασε τη νύχτα από τις αυλές των σπιτιών των οικισμών, όπου δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες να σωθούν οι εν λόγω οικίες.

Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει περάσει τους οικισμούς και δεν απειλεί πλέον κατοικημένη περιοχή, ενώ στο Κέντρο Επιχειρήσεων δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια. Η πυρκαγιά αυτή την ώρα καίει δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου και αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από δύο ελικόπτερα.

Σε εφαρμογή μπήκε πάντως τα ξημερώματα σχέδιο εκκένωσης των χωριών. Παράλληλα, εκκενώθηκαν και τουριστικά καταλύματα στα Λουρδάτα, με τους τουρίστες να μεταφέρονται μακριά από το κίνδυνο. Αργότερα τη νύχτα ξεκίνησε από το λιμάνι της Κυλλήνης κι ένα καράβι ώστε να μεταφέρει πυροσβεστική δύναμη από την Ηλεία στην Κεφαλονιά, ώστε να συνδράμουν στο έργο των τοπικών πυροσβεστών.

Σύμφωνα πάντως με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Σιμωτάτα βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο και έτσι σταδιακά κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο κ. Γαλιατσάτος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στη Ζάκυνθο αλλά και την Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τη 1.00 τη νύχτα, σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί. Η φωτιά αυτή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ αντιμετωπίζεται απο 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.


Πηγή ➤ Αnt1

Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου