Ο δολοφονημένος αστυνομικός Εκαμίτης βοηθούσε τις οικογένειες των συναδέλφων του.

elas.lyste-blogspot

ΛΥΣΤΕ blog ➤Ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι σε ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια ήταν ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός Σ.Π., ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς έξω από εστιατόριο στην περιοχή της Παλλήνης.

Στο περιθώριο της έρευνας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ακούνε πολλές άγνωστες ιστορίες που φωτίζουν την προσωπικότητα του θύματος. Ο 57χρονος αξιοποιούσε τις υψηλές γνωριμίες του με γνωστούς επιχειρηματίες για να βοηθάει ανθρώπους που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται η οικονομική βοήθεια που είχε δώσει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Νικόλας Δ. Πατέρας» στην οικογένεια του ανθυπαστυνόμου Βασίλη Λάππα, ο οποίος υπηρετούσε στα ΕΚΑΜ όταν τραυματίστηκε θανάσιμα στις 9 Ιανουαρίου 1997, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης δραπέτη των φυλακών Πύργου.

Ο Σ.Π., ο οποίος επίσης είχε υπηρετήσει στα ΕΚΑΜ, διατηρούσε στενές σχέσεις με το Νίκο Πατέρα. Έτσι, κάποια στιγμή του είχε προτείνει να βοηθήσει τους ανθρώπους που άφησε πίσω του ο Βασίλης Λάππας. Ο 57χρονος διατηρούσε, επίσης, καλές σχέσεις με την Εκκλησία και με ανθρώπους της Αρχιεπισκοπής. Δεν ήταν λίγες οι φορές που φίλοι του τον έβλεπαν να συναναστρέφεται με ιερείς, ενώ όλοι στο περιβάλλον γνώριζαν ότι πίστευε στο Θεό.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά την υπόθεση αναφέρει στο «Έθνος» ότι «ακόμα δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση για το κίνητρο των δραστών. Και αυτό γιατί, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν προκύπτει ότι είχε εχθρούς». Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συνήθιζε να έχει μαζί του όπλο -παρότι είχε νόμιμη άδεια οπλοφορίας- και δεν είχε καν κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του στη Γλυφάδα. Ο συνταξιούχος αστυνομικός με καταγωγή από το Ιωάννινα είχε χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια με τη γυναίκα του και είχε δύο ενήλικα παιδιά. Τις περισσότερες ώρες τις περνούσε στη δουλειά του, που ήταν η φύλαξη γόνων γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής πήραν κατάθεση από το φίλο του θύματος, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που τον είδε για τελευταία φορά. Οι δυο τους βρίσκονταν στο εστιατόριο «Κρητικός» στην οδό Αιόλου, στέκι του Σ.Π., όταν κάποια στιγμή, γύρω στη 1.00 το πρωί, εκείνος αποχώρησε αφήνοντας μόνο του τον 57χρονο. Μετά από περίπου 40 λεπτά αποφάσισε και εκείνος να φύγει. Οι δράστες του είχαν στήσει ενέδρα κοντά στο πάρκινγκ, όπου είχε το αυτοκίνητό του. Εκεί τον πυροβόλησαν πέντε φορές με πιστόλι τύπου Zastava.

Ο φίλος του 57χρονου κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος το μοιραίο βράδυ και δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση ότι κάτι τον απασχολεί. Από την προσπάθεια της Αστυνομίας να συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας δεν προέκυψε κάτι ενθαρρυντικό. Οι αστυνομικοί πήραν υλικό από μόνο μία κάμερα ασφαλείας, η οποία, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, δεν έχει καταγράψει τίποτα που να σχετίζεται με τους δράστες.

Πηγή ➤ Εφημερίδα Έθνος


Share on Google Plus

elas lyste

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου