Στα 1.250 ευρώ η ταρίφα για κάθε μετανάστη



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του, μεταξύ αυτών μία 42χρονη Ελληνίδα, στην οποία αποδίδεται ...
«ηγετικός» ρόλος στη δράση της σπείρας, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη άτομα.

Η σύλληψη τους έγινε χθες το πρωί, στη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, έξω από χωριό του Κιλκίς, όταν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 41 μετανάστες (νόμιμοι και μη), στην πλειονότητά τους από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Σε απόσταση λίγο μέτρων επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο τρεις εκ των συλληφθέντων, που λειτουργούσαν ως «προπομποί».

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα αναλάμβανε τη μεταφορά των μεταναστών αρχικά από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν προσωρινά σε διάφορα καταλύματα, και στη συνέχεια τους προωθούσε σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Όπως ανακοινώθηκε, η αμοιβή της οργάνωσης ανέρχονταν σε 1.250 ευρώ για κάθε μετανάστη, ενώ εκτιμάται ότι τα μέλη της αποκόμισαν από την παράνομη δραστηριότητα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.


Πηγή ➤ tro-ma-ktiko.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου