Ολοσέλιδη διαφήμιση των Τούρκων διαδηλωτών στους New York Times...«Ο τουρκικός λαός μίλησε, δεν θα μας συνθλίψουν»



Μετά από διαδικτυακό έρανο που διήρκεσε πέντε ημέρες και στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι Τούρκοι διαδηλωτές συγκέντρωσαν το απαιτούμενο ποσό των 102.000 δολαρίων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την ολοσέλιδη καταχώρηση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις στους στην εφημερίδα New York Times.

Η διαφήμιση, με τίτλο «Τι συμβαίνει στην Τουρκία», υπογράφεται από το «Κίνημα Δημοκρατίας του Γκεζί» και εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν στις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα του αγώνα τους.

«Ο τουρκικός λαός μίλησε, δεν θα μας συνθλίψουν», τονίζεται στη διαφήμιση, ο τίτλος της οποίας μοιάζει να ξεθωριάζει πίσω από τους καπνούς ενός δακρυγόνου. «Κατά τα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία ο πρωθυπουργός Ερντογάν ζήσαμε τη συνεχή αποσάθρωση των πολιτικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας. Οι συλλήψεις πολλών δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και εκλεγμένων πολιτικών και οι περιορισμοί στην ελευθερία της έκφρασης, στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων, δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τη δημοκρατία», σημειώνουν οι συγγραφείς του κειμένου που δηλώνουν αλληλέγγυοι προς τους «απλούς πολίτες που διαμαρτύρονται» στην Τουρκία.

Μεταξύ άλλων ζητούν να σταματήσει η αστυνομική βία, να υπάρξει ελευθεροτυπία, «ένας ανοιχτός δημοκρατικός διάλογος (...) και για έρευνα για τις πρόσφατες καταχρήσεις της εξουσίας από την κυβέρνηση, που οδήγησαν στο θάνατο αθώων».


Πηγή ➤axortagos.gr

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου