ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΜΕΣΩ... SMS



ΛΥΣΤΕ blog ➤Σε ισόβια κάθειρξη και πρόστιμο 1.500 ευρώ καταδικάστηκε νεαρός Χριστιανός

Σύμφωνα με την αστυνομία και εισαγγελικές πηγές, η δίκη διεξήχθη μέσα σε μια φυλακή και η απόφαση παρέμεινε μυστική ως σήμερα, που δημοσιεύθηκε από εφημερίδες του Πακιστάν.
Ο δημόσιος κατήγορος Σέιχ Τζαβέντ δήλωσε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τον κατηγορούμενο, Τ. Μασίχ το 2011 διότι είχε στείλει σύντομα μηνύματα κειμένου σε μουσουλμάνους ιερωμένους τα οποία περιείχαν σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.
Είναι η πρώτη γνωστή καταδίκη για βλασφημία στο Πακιστάν για μια υπόθεση που αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή του Διαδικτύου. .
Ο δημόσιος κατήγορος είπε ότι θα υποβάλει αίτημα η υπόθεση να αναπεμφθεί σε υψηλότερο βαθμό, προκειμένου να ζητηθεί η επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του καταδικασθέντος.
Ένας χριστιανός δικηγόρος που υπήρξε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μασίχ –και ζήτησε να μην κατονομαστεί– είπε ότι θα υποβάλει έφεση.
Ο αμφιλεγόμενος νόμος περί βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980 επί των ημερών του πρώην δικτάτορα στρατηγού Ζία ουλ Χακ, έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν ένα μέσο για τον διωγμό θρησκευτικών μειονοτήτων.
Ο τότε κυβερνήτης της επαρχίας Πουντζάμπ είχε δολοφονηθεί από ένα μέλος της αστυνομικής φρουράς του το 2011 εξαιτίας των δηλώσεων τις οποίες είχε κάνει εναντίον των νόμων εναντίον της βλασφημίας.

Πηγή ➤agioritikovima

Share on Google Plus

Unknown

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου