Βοηθός επισκόπου καθαιρέθηκε για παιδεραστία



ΛΥΣΤΕ blog ➤ Το Βατικανό, βάσει των οδηγιών του Πάπα Φραγκίσκου περί «μηδενικής ανοχής» για τους ιερείς που θεωρούνται παιδεραστές, καθαίρεσε τον βοηθό του επισκόπου σε επαρχία του Περού, εξαιτίας καταγγελιών ότι ο άνδρας κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικα παιδιά, δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας επίσκοπος.

Ο Λουίς Μπαμπάρεν, πρόεδρος των επισκόπων του Περού, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Γκαμπίνο Μιράντα καθαιρέθηκε της θέσης του επειδή είχε κατηγορηθεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές με ανήλικα παιδιά. «Είναι αυτό που είπε ο Πάπας, μηδενική ανοχή», δήλωσε ο Μπαμπάρεν στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP. «Αυτά είναι πολύ σοβαρά εγκλήματα και ιδιαίτερα από έναν άνθρωπο της εκκλησίας».

Αξιωματούχος της Εκκλησίας επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς ότι ο Μιράντα, 53 ετών, παραιτήθηκε από τη θέση του, ωστόσο αρνήθηκε να εξηγήσει τους λόγους.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, ο Πάπας Φραγκίσκος έχει θέσει μια νέα πορεία πλεύσης, σε μια εκκλησία που ταλανίζεται από σκάνδαλα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για βοήθεια των άπορων αντί να επικρίνει θέματα σχετικά με την ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη

Πηγή ➤ defencenet.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου