ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΛΛΙΟΣ. ΤΟΝ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ;



ΛΥΣΤΕ blog ➤ 19 Σεπτεμβρίου 1994.Η τρομοκρατική οργάνωση ΕΛΑ ανατινάζει με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ. στον Περισσό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλλιος και να τραυματιστούν άλλα δεκατέσσερα άτομα, 12 αστυνομικοί και 2 πολίτες.

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Απόστολος Βέλλιος γεννήθηκε το 1954 στον Διπλάτανο Τριχωνίδας και το 1994 υπηρετούσε ως Αστυνομικός Υποδιευθυντής στην Ελληνική Αστυνομία. Στις 19 Σεπτεμβρίου 1994 τραυματίστηκε θανάσιμα,στον Περισσό Αττικής στον οδικό κόμβο Αβέρωφ-Ηρακλείου-Αγ. Αναστασίας- Βύζ. Αυτοκρατόρων, από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που ήταν τοποθετημένος στο πεζοδρόμιο, και εξερράγη την στιγμή που υπηρεσιακό λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού στάθμευε στον Περισσό για να παραλάβει επιβάτες. Από το δολοφονικό χτύπημα τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά δύο αστυνομικοί, ελαφρά άλλοι δέκα αστυνομικοί και δύο πολίτες.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας». Το θύμα ήταν 40 ετών.

Πηγή ➤ makeleio.

Share on Google Plus

Νms

"Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "elas.lyste.blogspot.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο elas-lyste.blogspot.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου